Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLAŠIĆ JUNAK CSKA

Tata je znao! Nikoli je bilo osam, a on je rekao ovu znakovitu izjavu

Nikola Vlašić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
04.10.2018.
u 09:00

– Nikola je rekao Silvi da je najbolji veznjak u Evertonu, no on, nažalost, nije mislio jednako. Sad se vidi da je pogriješio što ga je pustio na posudbu u CSKA – rekao je Nikolin tata Joško Vlašić.

U CSKA je stigao prije 45 dana, odigrao dosad tek nešto više od 700 minuta za ruskog velikana, no Nikoli Vlašiću i to je bilo dovoljno da već zaludi navijače i medije. Njegovo ime “vrištalo” je jučer s mnogih ruskih naslovnica, a kako i ne bi kad je jedinim golom na utakmici srušio aktualnog prvaka Real Madrid (1:0).

Koliko je dobar bio Vlašić u toj utakmici, najbolje potvrđuje izjava njegova suigrača Nikite Černova:

– Nakon ove utakmice Zlatnu loptu bih dao Vlašiću, a ne Modriću. Nikola je bio briljantan, pa te zvijezde Reala nisu mu mogle ništa!

No Nikola se ipak ne slaže sa suigračem... Luka je ipak Luka!

– Hvala na komplimentu, ali ne mogu se složiti s Černovom. Luka je najbolji, zaslužio je tu nagradu - odgovorio je Nikola koji je potvrdio da mu je odluka o dolasku na jednogodišnju posudbu u CSKA bila sjajna.

>> Pogledajte i video: Vlašićev preporod u Moskvi

A gledajući kako njihov igrač ruši veliki Real, navijači Evertona sigurno su čupali kosu od jada. No to je problem trenera Marca Silve, koji je procijenio da za Vlašića nema mjesta u 11-plasiranoj momčadi Premiershipa.

Motoričko “čudovište”

– Nikola je rekao Silvi da je najbolji veznjak u Evertonu, no on, nažalost, nije mislio jednako. Sad se vidi da je pogriješio što ga je pustio na posudbu u CSKA – rekao je Nikolin tata Joško Vlašić.

A ako je tko upoznat s Nikolinim mogućnostima, onda je to tata Joško. Uostalom, on se o njegovoj karijeri brine još otkad je bio klinac od godinu-dvije.

– S godinu dana vidjelo se da je Niksi motoričko čudovište. Bio je nabijen i čvrst. S tri godine već je skakao s visine od dva metra i nastavljao trk bez zastoja. Svaki motorički zadatak koji bih mu zadao oduševljeno bi izvodio. Bio je ljuti natjecatelj i poraz nije bio u njegovu spoznajnom repertoaru. To što je on mogao napraviti s dvije godine nisu mogli ni petogodišnjaci. On još drži rekord dječjih vrtića na 50 metara, kada sam ga vidio na djelu, shvatio sam što imam u rukama. Oduvijek smo igrali na male golove, Nikola i ja protiv starijih dječaka. Tempirao sam ga da postiže golove pa je Nikola, prije nego što je uopće počeo trenirati nogomet, već zabio više od 30 tisuća golova – otkrio je Joško koji se sjeća točnog datuma kada je odlučio da će Nikola postati nogometaš.

– Bilo je to 31. svibnja 2002. Tad sam odlučio da će Nikola igrati nogomet. Nikola je tada imao četiri i pol godine.

U početku ga je otac samostalno trenirao, zbog osjetljivih godina po posebno koncipiranim treninzima. Tražio je savjete i od pokojnog Tomislava Ivića, a Nikolu je jedno vrijeme individualno trenirao i Zoran Vulić.

Tisuće i tisuće sati rada

Kao klinac karijeru je Nikola započeo u Dalmatincu, a nakon toga se prešao u Omladinac iz Vranjica, gdje su nastali i prvi YouTube inserti čudesnog dečkića koji je usput bio i brat tada već poznate Blanke Vlašić.

A već tada, kad je Nikola imao svega osam godina, Joško je novinaru Večernjeg lista Ozrenu Maršiću rekao sljedeće:

– Nikola? On će biti polušpica, krilo svjetskih razmjera, ostvarit će vrhunsku karijeru profesionalnog nogometaša!

Foto: Reuters/Pixsell

Možda je tada to zvučalo malo preoptimistično, no Joško je očito znao što govori. Kao što je znao što govori i kada je prije nekoliko godina najavio da će Nikola iz Hajduka otići za odštetu od 10 milijuna eura. A otišao je za 11.

Tijekom dosadašnje karijere Niksija su vodili Igor Tudor, Stanko Poklepović, Goran Vučević, Damir Burić, Marjan Pušnik, Joan Carrillo, Nenad Gračan, Ronald Koeman, sada u CSKA i Viktor Gončarenko, svatko od njih utkao je nešto u njegov uspjeh, no sve je to ništa prema ulozi koju je u tom putu imao tata Joško. Jer iza njih dvojice su tisuće i tisuće sati individualnog rada, trenažnog procesa u koji ga je Joško uveo još kao trogodišnjaka. I zbog svega toga Nikola je već danas kompletan nogometaš koji je spreman svega mjesec dana nakon dolaska u klub postati vođa CSKA, kluba koji ruši i Real Madrid.

A da su i trener i suigrači u njemu prepoznali vođu, potvrđuje to što je i u prethodnoj utakmici Lige prvaka, u Plzenu protiv Viktorije, kod zaostatka 1:2 u 96. minuti dobio ovlasti da puca 11-erac. Naravno, zabio je za konačnih 2:2. Kao što je zabio i prije nekoliko dana u remiju (1:1) protiv gradskog rivala Spartaka. A onda je savršenih 14 dana zaokružio rušenjem Reala.

Sada definitivno Nikola više nije samo “mlađi Blankin brat”.

Nikola Vlašić
1/6
Ključne riječi

Komentara 5

PE
Peet
11:45 04.10.2018.

Bravo Nikola. Volim Dinamo, ali prije svega volim Hrvatsku. Drago mi je da se razvijas kao igrac.

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
13:36 04.10.2018.

Joško je rijetko naporan lik.

OB
oblomirgombalo
10:17 04.10.2018.

sa 2-3 godine skako sa 2 metra visine i nastavio trk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije