Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKROBATSKA KOŠARKA

Svjetska atrakcija "Dunking Devils" oduševljavala posjetioce Sport Festa u Poreču

Instagram
19.10.2021.
u 13:05

"Zakucavajući vragovi" nastupali su na supertalentima u SAD-u, Velikoj Britaniji i Hrvatskoj, a posebno su oduševili zakucavajući loptu na vlaku u pokretu.

Jedna od najvećih atrakcija petog hrvatskog izdanja Sport Festa bili su Dunking Devilsi, svjetski poznati prezenteri akrobatske košarke, inače i dvostruki svjetski prvaci u akrobatskom zakucavanju.

Njihov put kao uspjehu započeo je 2004. kada je skupina prijatelja odlučila podijeliti strast prema ekshibicijskom zakucavanju uz pomoć trampolina. Kroz sve ove godine, Devilsi su postali prepoznatljivi po svojim energičnim nastupima pa su na internetu postali viralni hit. Uostalom, Devilsi su dosad imali preko 2000 nastupa uživo u 50 zemalja.

I ti i takvi "Zakucavajući vragovi" bili su po prvi put na hrvatskom sajmu sporta gdje su, a to su sve momci između 18 i 22 godine, pobrali simpatije svih koji su se ondje zatekli, a ponajviše onih najmlađih.

A mi smo popričali sa dvojicom od njih. Jedan je Gal Banko, a drugi Kris Flajs, 20-godišnjak koji je bio i vođa ove ekipe koja je nastupila u Poreču.

- Nas je ukupno 50, 60 a onih koji nastupaju po svijetu ima 20. Upravo ovih dana naša najjača ekipa nastupa u Americi na "America's Got Talent".

A nastupali su "vragovi" i u supertalentima u Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Hrvatskoj a poseban trenutak bio je kada su na utakmici Dallas Mavericksa i Denver Nuggetsa bili podrška svom sunarodnjaku u dresu Mavsa Luki Dončiću.

- Meni je to bio najdojmljiviji nastup, pred punom dvoranom NBA poklonika - ističe Kris koji nam je objasnio i načelo funcioniranja skupine:

- Mi vam u Ljubljani imamo svoj trening prostor, akrobatski centar, u sklopu Trampolin parka gdje imamo najbolje moguće uvjete i gdje svatko može doći trenirati, bez da prolazi ikakav test. No, kada se biraju momčadi za nastupe onda se biraju oni najspremniji i od njih se složi tim koji onda uvježbava program. Američku ekipu obično čine oni koji treniraju duže. Inače, za neke je to već posao, a za nas koji još studiramo hobi, no i nama to može postati posao. Svaki naš šou je unikatan jer za svaki od njih pripremamo varijacije trikova.

S obzirom na ekshibicije koje izvode, a to su uglavnom letovi s piruetama i salto okretima, događaju im se i ozljede.

- Najčešće se događaju ozljede gležnjeva i to kada doskočiš na loptu, no s godinama dobiješ osjećaj gdje ćeš i kako pasti, da izbjegneš loptu. Inače, puno se istežemo. Što se više istežeš to si manje izložen ozljedama - kazao nam je Kris.

Inače, ovo što su dečki izvodili u Poreču samo je dio bogatog repertoara koji sadržava i akrobacije na posebno konstruiranom divovskom trampolinu 30 metara iznad zemlje kojeg drži veliki kran. A svoje pratitelje na YouTubeu, Instagramu i TitToku oduševljavali su i zakucavanjem u koš na vlaku koji je u pokretu. Tko zna što li će u sklopu svog kaskaderskog programa sljedeće pripremiti?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije