Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština HNS-a

Šukera naljutilo pitanje o Vrbanoviću i novoj direktorskoj poziciji

29.03.2019.
u 07:26

Hrvatski nogometni savez proteklu je godinu okončao s plusom od 63,8 milijuna kuna u blagajni, što je posljedica briljantnoga nastupa nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Iskreno se nadam da će u sljedećem razdoblju krenuti ozbiljni razgovori na temu novoga stadiona koji hrvatska reprezentacija po svemu zaslužuje i treba. Tužno je da ćemo ove godine u kvalifikacijama igrati na sjajnim novim stadionima u Budimpešti, Bratislavi, Bakuu i Cardiffu, a da svjetski doprvaci nemaju odgovarajući dom u svojoj zemlji kojoj su toliko toga lijepoga priuštili.

Kustić postao drugi čovjek

Tako je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker nastupio u uvodnom govoru na Skupštini u Hiltonu, a samo sat vremena poslije na press konferenciji otkrio kako se priča o novome stadionu u Zagrebu već ozbiljno zakotrljala, i to na najvišim razinama.

>>> Pogledajte kako je trebao izgledati Dinamov novi stadion

 

– Na dobrom smo putu, nadam se da ćemo uskoro dobiti novi stadion. Idemo u tom smjeru korak po korak. Nije važno hoće li on biti kapaciteta 22, 25 ili 30 tisuća mjesta, važno je da će biti sagrađen. To je ono što Hrvatskoj treba – kazao je, među ostalim, Šuker i nastavio:

– Znate da je novi stadion izgrađen na Rujevici, da se gradi u Osijeku, i važno je reći da nećemo zaboraviti ni na Poljud, da razmišljamo i tom projektu kako bi sve regije bile zadovoljne. Jer, reprezentacija će i dalje igrati u svim dijelovima Hrvatske, i u Puli...

Predsjedniku se u jednom trenutku otela i lokacija novoga zagrebačkog projekta.

– Zašto je Blato idealna lokacija? To prepuštam gradonačelniku Zagreba. Vjerujem Bandiću, vjerujem i Plenkoviću, i eto došlo je napokon na moje, da grad Zagreb mora imati čist, uredan stadion. I da ćemo ga dobiti do sljedećih izbora – dodao je Šuker.

Na Skupštini HNS-a obavljeno je i kako je Savez ponovno “dorađivao” Statut, a sve u svrhu, kako kaže Ante Vučemilović, organizacijskog jačanja Kuće nogometa. A zapravo se radi o manevru kojim je ustanovljena nova funkcija u sistematizaciji Saveza, ona direktorska, na koju je postavljen – Damir Vrbanović.

Dužnosnik s dvije nepravomoćne presude, ali očito HNS-ov zaslužnik i Šukerov čovjek od najvećega povjerenja. Vrbanović je tako prepustio svoju funkciju izvršnoga direktora Marijanu Kustiću, o čemu je izvijestila i službena stranica Saveza:

“Dosadašnji direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić na sjednici Izvršnog odbora izabran je za novog izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza.”

– Zahvaljujem se predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru na povjerenju koje su mi dali. Maksimalno ću se truditi kvalitetno obavljati svoj posao – poručio je novi izvršni direktor, koji tako nominalno postaje drugi čovjek HNS-a, prvi do predsjednika Davora Šukera.

O Vrbanovićevoj novoj funkciji na službenoj stranici HNS-a – ni slova.

Šuker je, na pitanje o Vrbanovićevu premještaju na novu dužnost, poprilično burno reagirao. Nakon duljega razmišljanja, samo je kontrirao protupitanjem.

– A zašto vam on smeta? – uzvratio je Šuker kolegi s Nove TV.

HNS je najavio uvođenje videotehnologije na utakmicama Hrvatske nogometne lige od sljedećega proljeća (2020.), što će biti važan, revolucionaran korak unapređenja regularnosti natjecanja. Taj projekt financira Fifa iz svoga tzv. Forward programa, s 1,3 milijuna dolara.

Šuker vjeruje u plasman

Hrvatski nogometni savez proteklu je godinu okončao s plusom od 63,8 milijuna kuna u blagajni, što je posljedica briljantnoga nastupa nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Šuker je u svome obraćanju izrazio uvjerenje kako će Dalić i reprezentativci ostvariti plasman i na Europsko prvenstvo 2020. godine.

Mariju Darmopilu, nekadašnjem nogometašu Kamena Ingrada i Međimurja, koji je bio osuđen u aferi Offside, i koji je platio svoj dug društvu odležavši zatvorsku kaznu, po tko zna koji put odbijeno je pomilovanje. Naime, HNS ga je doživotno isključio iz nogometa, jer je, kako kažu, nanio štetu ugledu i integritetu hrvatskog nogometa. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije