Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEDLOG KOŠARKAŠA

Stojko Vranković: Razmišlja se o izgradnji sportskog centra za loptačke sportove

Dino Rađa i Stojko Vranković
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
17.10.2020.
u 13:58

Bez obzira na mogućnost igranja bez publike, ali i bez naših najboljih igrača, o odustajanju od organizacije kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre nismo razmišljali - kazuje predsjednik HKS-a Stojko Vranković

Kao sudionik porečke konferencije Sport Festa, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković iznio je jako zanimljivu ideju čiju realizaciju zasad nitko ne može jamčiti. Stojko i glavni tajnik HKS-a Joke Vranković prezentirali su tu prije nekoliko dana i ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac i državnom tajniku za sport Tomislavu Družaku.

- Naša je ideja da se izgradi jedan zajednički trening-centar za sve loptačke sportove, pa tako i vaterpolo, koji bi imao jednu središnju dvoranu u kojoj bi se mogle igrati utakmice kao i pridružene trening-dvorane za košarku, rukomet, odbojku te bazen sa zadovoljavajućim dimenzijama za treniranje i igranje vaterpola. O tome smo pričali i sa savezima loptačkih sportova i oni su ideju podržali - iznio je Vranković i dodao:

- Ministrici se ova ideja jako svidjela, tim više, jer postoji mogućnost da se za takvo što povuku sredstva iz europskih fondova i taj bi projekt stoga trebalo detaljno pripremiti.

A gdje bi se jedan takav sportski centar eventualno gradio? Da li se već razmišljalo o lokaciji?

- To je sada u fazi razgovora. Ima dobrih i pristupačnih lokacija, recimo u Lici, na pola puta između hrvatskog sjevera i juga. No, lokacija je manji problem od financiranja, a ako bi se mogao dobiti dio sredstava iz europskih fondova onda ova ideja ne bi bila neostvariva.

Puno aktualnija problematika na stolu čelnika HKS-a jest olimpijski kvalifikacijski turnir koji je odgođen za sljedeću godinu. S obzirom na to da bi se moglo dogoditi da bi se to moglo igrati bez publike, pa ne bi bilo prilike vratiti dio uloženog na ulaznicama, a i Hrvatska bi mogla biti lišena usluga svojih najboljih (NBA) igrača, da li se razmišljalo o odustajanju od organizacije?

- Ne, o tome razmišljali nismo jer smo preuzeli tu obvezu. Osim toga, u posjet bi nam 23. listopada trebao doći glavni tajnik Svjetskog košarkaškog saveza Andreas Zagklis kojeg želimo predstaviti i premijeru Plenkoviću, s obzirom na to da je upravo Vlada na čelu s Plenkovićem jamčila organizaciju turnira i osigurala potrebnih 2,3 milijuna švicarskih franaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije