Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreće najjača liga Europe

Što će donijeti "hokejaške" izmjene u najboljim hrvatskim klubovima?

25.04.2015., Zagreb, Bazen Mladost - Druga polufinalna utakmica za vaterpolskog prvaka Hrvatske, HAVK Mladost - VK Jug CO Duborovnik.  Duje Zivkovic, Miho Boskovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL
24.09.2015.
u 20:32

Vikendom, petkom i nedjeljom, u A1 ligi igrat će se po dvije utakmice

Susretima prvog kola Regionalne lige u petak ujedno počinje i 25. hrvatsko vaterpolsko prvenstvo. I ovaj put, kao i svih prijašnjih godina, pod medijskim pokroviteljstvom i za pehar Večernjeg lista. A sezona pred nama mogla bi biti iznimno neizvjesna i zbog toga vrlo uzbudljiva.

Dijelom i zbog vrlo zgusnutog programa (Europsko prvenstvo u Beogradu u siječnju i Olimpijske igre u Riju u kolovozu), napravljene su značajne izmjene u sustavu natjecanja, kako regionalne lige tako i, nakon nje, hrvatskog prvenstva.

Regionalci su prvi put podijeljeni u dvije jakosne skupine. U prvoj A1 ligi natjecat će se deset klubova od kojih će pet biti iz Hrvatske: Primorje, Jug, Mladost, Mornar i POŠK. Preostali sudionici su Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina i Radnički iz Srbije te Jadran (Herceg Novi) iz Crne Gore.

Pun ekran vaterpola

A2 liga bit će ponešto okrnjena – ostala je bez predstavnika Slovenije – ali i nju će činiti sedam respektabilnih klubova: Jadran (S), Medveščak i Solaris iz Hrvatske, Budva, Primorac i Cattaro iz Crne Gore i Nais Niš iz Srbije.

I dok će se A2 liga igrati klasičnim dvokružnim sustavom i tjedno će svaki klub igrati po jednu utakmicu, A1 liga vraća se u vaterpolu već zaboravljenim dvokolima. Vikendom, petkom i nedjeljom, igrat će se po dvije utakmice. Za to su napravljeni parovi klubova kod kojih će se gostovati isti vikend. Primjerice, jedan će klub u petak biti kod Mladosti u Zagrebu, a u nedjelju kod Primorja u Rijeci.

I ove će godine biti puno televizijskih prijenosa (za vikend dva, ponekad i tri), doduše na Arenasportu, koji i nemaju baš svi prilike gledati. Tako će u petak (20.30 sati) biti prenošena utakmica Mladost – Primorje. Ostali parovi prvog kola A1 lige su: Jug – Mornar (19), Jadran (HN) – POŠK (19), Partizan – Vojvodina (19.30), C. zvezda – Radnički (21).

Nakon završetka Regionalne lige (završnim turnirom 18. i 19. ožujka) hrvatsko će se prvenstvo nastaviti četvrtfinalnim utakmicama. Sukladno plasmanu u A1 i A2 ligi razigravat će prvi i osmi, drugi i sedmi, treći i šesti te četvrti i peti, i to u dvije utakmice. U polufinalu će se igrati na dvije, a u finalu na tri dobivene utakmice.

Najjači klubovi, prije svega Primorje i Jug, ali i Mladost, napravili su velike tzv. hokejaške izmjene u sastavima.

Rivalstvo Gruža i Kantride

Dubrovčani su, primjerice, ostali bez Janovića, Boškovića, Bušlje, Youngera i Bicarija, ali su doveli Jokovića, Garciju, Perronea, Vrlića i Lončara. Riječane su napustili Sukno, Elez i Garcia, ali su i došli Bošković, Vukičević, Dedović...

Nadmetanje između Gruža i Kantride moglo bi ove sezone biti mnogo izjednačenije i Jug sigurno neće biti tako inferioran kao prethodne. A zbog svih turbulencija u klubu – i predstečajne nagodbe – ni Mladost više ne može biti sigurna da će biti treća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije