Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale Lige prvaka

Stanić: Wembley i jedna utakmica šansa Uniteda

mario stanić
Jurica Galoić/Pixsell
28.05.2011.
u 07:47

Načelno se slažem da su šanse 50:50, ali sve me nekako vuče na Barcinu stranu, kaže Mario Stanić

Došao je i taj dan... Ne, ovaj put nije "umro Partizan", nego smo dočekali željeni nogometni sudar, finalni dvoboj Lige prvaka između Barcelone i Manchester Uniteda. Wembley će u subotu (20.45 sati) biti poprište nogometnog rata zvijezda, a naš bivši reprezentativac Mario Stanić kaže:

– Treba očekivati vrhunsku predstavu. Iako su očekivanja navijača jedno, a stručnjaka nešto sasvim drugo, vjerujem da će i jedni i drugi ovaj put doći na svoje. U finalu su dvije najbolje momčadi, sastavi koji su najviše zaslužili vidjeti London – rekao je Stanić i nastavio:

Prilagodba Uniteda

– Vjerojatno će i jedni i drugi oprezno početi, veliki je ulog u igri. A bit će zanimljivo vidjeti kako će se United prilagoditi na novu situaciju, u kojoj ove sezone još nije bio. Naime, u prvenstvu, a i u Ligi prvaka, United je igrački dominirao. A ovaj put će s druge strane biti Barca, koja je tehnički najjača na svijetu i engleska momčad sigurno se neće moći nametnuti Kataloncima, nego će biti u podređenom položaju.

Kako će United funkcionirati u takvoj situaciji?

– Vjerujem da će Sir Alex Ferguson pribjeći jednostavnom rješenju – momčad će mu stati iza lopte i pokušat će brzim protunapadima ugroziti Barcu. No, treba znati da je Guardiolina momčad, osim što je savršena u napadačkoj "tika-taka" igri, izvanredna i u defenzivi - čim izgubi loptu, odmah kreće u presing na onom dijelu terena gdje je lopta i izgubljena, ne ostavljajući tako prostor suparniku za protunapad.

Kad biste uspoređivali momčadi po linijama - vratar, obrana, vezni red, napad - komu dajete prednost?

– Eh, to je naša klasična priča, po tom izlizanom klišeu uspoređivane su i generacije, ne samo momčadi. Nisam pobornik takvih usporedbi. Što to znači koja je linija bolja na papiru, ne funkcionira li kao dio momčadi, nije li dobro uigrana? Obje momčadi se predobro poznaju, nema nikakvih tajni...

Messi je najbolji

Messi ili Rooney? Znači li više Messi Barceloni ili Rooney Unitedu?

– Za mene u današnjem nogometu nikakvih dvojbi nema – Messi je uvjerljivo najbolji nogometaš na planetu! I jedan i drugi mnogo znače svojim momčadima, Barca bez Messija nije ubojita, United bez Rooneya nema dubinu. Ali, Barcina je snaga u dodavačima, Xaviju i Iniesti, stoga nije pitanje kako će Messi igrati, nego kakvi će biti Xavi i Iniesta!

Tko će osvojiti naslov?

– Uvijek je teško prognozirati. Unitedova šansa je u spoznaji što se igra samo jedna utakmica, da se igraju dvije, dao bih Barci opipljivu prednost. K tome, igra se u Engleskoj, United je domaćin i to bi mu također mogla biti prednost, iako to može biti i mač s dvije oštrice. Načelno se slažem da su šanse 50:50, ali sve me nekako lagano vuče na Barceloninu stranu – kaže Stanić

Komentara 5

OB
-obrisani-
07:53 28.05.2011.

Stanić: Wembley i jedna utakmica šansa Uniteda kao što je bio i torpedo mjesto za moje kockaste koji su dobijali tamo pune porcije golova..

ZD
Zoran-Düsseldorf
10:08 28.05.2011.

Od srca navijam za ManU,i naravno od srca zelim da najbolji fudbaler Engleske u ovoj sezoni Nemanja Vidic podigne pobednicki pehar,srecnoooooooooooooooooooooooooooo

CU
cupus
15:42 28.05.2011.

StaraPazova Janez znas......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije