Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ DRUGOG MANDATA

Službeno je: Zidane više nije trener Reala, a poznat je i mogući nasljednik

Zidane tells Real Madrid he will step down as coach
Foto: SUSANA VERA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
Autori: Hina, Eva Grgić
27.05.2021.
u 12:06

"Zidane je jedan od velikih mitova Reala i njegova legenda ide dalje od toga da je bio samo trener i igrač. On zna da je on srce Reala i Real će uvijek biti njegov dom", napisali su

Francuz Zinedine Zidane dao je ostavku na mjesto trenera španjolskog prvoligaša Real Madrida, javili su u četvrtak španjolski mediji. 

>> Modrićev rekord:

Zidane ima ugovor s kraljevskim klubom do 2022. godine, a prije deset dana negirao je oproštaj od igrača. Očekuje se da će službena potvrda o njegovoj ostavci biti objavljena u sljedećih nekoliko sati ili dana.

 

 

- Real Madrid objavljuje da je Zinedine Zidane odlučio završiti svoju fazu u klubu kao trener. Vrijeme je da poštujemo njegovu odluku i zahvalimo na profesionalizmu, posvećenosti i strasti sve ove godine i za sve što on predstavlja u ovome klubu. Zidane je jedan od velikih mitova Reala i njegova legenda ide dalje od toga da je bio samo trener i igrač. On zna da je on srce Reala i Real će uvijek biti njegov dom - napisali su.

Zidane je dao ostavku nakon što je Real ostao bez naslova prvaka Španjolske koji je ove godine osvojio Atletico Madrid. Osim toga, Kraljevski klub, 13 puta europski prvak, također je ispao u polufinalu Lige prvaka i prvi put u 11 sezona ostao bez ijednog naslova.

Sada je došla i službena potvrda i označila kraj drugog Zidaneova mandata na čelu Reala. Prvi je put vodio klub kao trener u siječnju 2016. i odveo ga do naslova Španjolske 2017. i tri naslova pobjednika Lige prvaka, a zatim je napustio klub krajem svibnja 2018.

U Real se vratio 2019. godine i osvojio još jedan naslov La Lige, a 2020. španjolski Superkup.

Bivši trener Juventusa Massimiliano Allegri je navodno favorit za Zidaneovog nasljednika na klupi Reala.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar southman
southman
13:08 27.05.2021.

A sad u PSG zajedno sa Ramosom i Marcelom a dolazi i Ronaldo.

MA
Maui
12:47 27.05.2021.

Iz kluba nisu napisali samo Real, nego Real Madrid -što je službeno ime kluba. Kada je 1920. godine Nogometnom klubu "Madrid" kralj službeno nadjenuo titulu "kraljevski", postao je "Real Madrid", ili za navijače samo Madrid - koji se i zovu madridisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije