Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teške optužbe

Slovenski premijer bijesan zbog događaja koji je koronu donio u Hrvatsku: 'Pohlepa i kriminal'

Janez Janša
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/7
08.04.2020.
u 09:54

Prvi čovjek europske kuće nogometa u jednom je intervjuu izjavio kako slovenska vlada mora shvatiti kako je situacija s koronavirusom vrlo ozbiljna

Uefin predsjednik 52-godišnji Aleksander Čeferin nakon mandata u Nyonu mogao bi se potpuno posvetiti politici.

Naime, njegova popularnost u Sloveniji raste i katkada zna odgovoriti premijeru Janezu Janši.

>> VIDEO Na drive-in testiranje na koronavirus možete doći automobilom, taksijem, pa čak i pješke

Prvi čovjek europske kuće nogometa u intervjuu za Ekipu 24 izjavio je kako vlada mora shvatiti da je situacija s koronavirusom vrlo ozbiljna.

– Ta Vlada mora reći da je situacija ozbiljna, ali isto tako mora dati i nadu ljudima, jer ne možemo svaki dan govoriti gdje će buknuti. Pandemija će jednom završiti i moramo imati pozitivniji pristup, imat ćemo ekonomski kolaps – rekao je Aleksander Čeferin.

Na odgovor slovenskog premijera nije se dugo čekalo. Njegova izjava bila je žestoka, a odnosila se na utakmicu Lige prvaka između Atalante i Valencije u Milanu.

Nakon tog dvoboja pandemija je buknula u cijeloj Europi, a virus je tada stigao i u Hrvatsku.

– To je bio toliko pohlepan, neodgovoran i kriminalan potez. Opasnost se proširila, a nije zaobišla ni Sloveniju – rekao je Janez Janša i naglasio:

– To je bila biološka bomba nakon koje više ništa nije bilo isto. Čak i poslije upozorenja Svjetske zdravstvene organizacije, koja je već proglasila pandemiju, neke utakmice nisu otkazane, a sve zbog pohlepe za novcem.

Utakmica osmine finala Lige prvaka Atalanta – Valencia igrala se 19. veljače u Milanu, jer stadion talijanskog kluba u kojem igra hrvatski reprezentativac Mario Pašalić ne zadovoljava uvjete.

Iz Bergama je došlo 40.000 navijača, a na utakmici je bilo i Hrvata. Prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj zabilježen je kod mladića koji je bio na toj utakmici u Milanu. Srećom, izliječio se.

"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

Ključne riječi

Komentara 39

BA
balizg
12:13 08.04.2020.

Bitno da hrpu ljudi koji su ostali bez posla i koji će ostati, nogometaši tješe iz svojih vila i milijuna eura na računima da se drže uputa i da ostanu doma !

Avatar donJozoDelaš
donJozoDelaš
10:54 08.04.2020.

To je bila biološka virusna bomba.Pandemija već u zamahu.Igrači Valencije su natjerani da idu u Milano.Masnu odštetu od UEFE te krim.organizacije koja samo gleda sebe i velike klubove.

TR
tracy
10:28 08.04.2020.

da su tu utakmicu zabranili i hotele u austriji na vrijeme zatvorili ne bi bilo pandemije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije