Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AZIJSKE KVALIFIKACIJE

Skočić nadomak plasmana na SP, Ivanković sve dalje

ivankovic
Marko Jurinec/PIXSELL
16.11.2021.
u 22:03

Iran pred plasmanom na SP, poraz Omana

Nogometna reprezentacija Irana, koju vodi hrvatski stručnjak Dragan Skočić, nadomak je plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine nakon 3-0 (2-0) gostujuće pobjede protiv Sirije u Ammanu u susretu 6. kola skupine A azijskih kvalifikacija.

Iran je do pobjede stigao golovima Azmouna (33), Hajsafija (42-11m) i Gholizadeha (89).

Iran četiri kola prije kraja kvalifikacija ima 16 bodova, dva više od druge Južne Koreje, koja je u Dohi svladala Irak sa 3-0 (1-0), a 10 više od trećih Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su također kao gosti svladali Libanon sa 1-0 (0-0).

Stoga Iranu za potvrdu plasmana u Katar treba još samo jedna pobjeda u posljednja četiri nastupa.

Branko Ivanković nije bio sretne ruke s Omanom u skupini B, izgubio je na svom terenu od Japana sa 0-1 (0-0) golom Junye Ita (81) pred sam kraj dvoboja. 

Oman je tako ostao četvrti na ljestvici sa sedam bodova te sada zaostaje za četiri boda za trećom Australijom, koja je u Sharjahu u UAE odigrala samo 1-1 (1-0) protiv Kine, koja trenutačno drži treće mjeto koje vodi u dodatne kvalifikacije, dok je Japan skočio na drugu poziciju, koja izravno vodi u Katar, sa 12 bodova.

Vodeća Saudijska Arabija napravila je novi korak ka odlasku na SP minimalnom gostujućom 1-0 (1-0) pobjedom protiv Vijetnama. Saudijci sada imaju 16 bodova, pet više od trećih Australaca.

Iz Azije će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine izravno na SP, dok će trećeplasirane razigravati u dodatnim kvalifikacijama za mjesto koje vodi u interkontinentalne kvalifikacije.

>> Ćiro o bolesti:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije