Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potop u Beogradu

Šimenc: Ovog sam se i bojao! Pavlović: Nedostajali su Muslim i Obradović

Boris Pavlović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
11.01.2016.
u 09:30

- Gušt mi je bio igrati, dobro smo otvorili utakmicu, ali poslije smo brzo potonuli. Srbija je predobra momčad da ne bi kaznila sve naše pogreške - istaknuo je Anđelo Šetka.

Dubravko Šimenc došao je u Beograd automobilom samo na jedan dan. Samo da bi vidio utakmicu između Srbije i Hrvatske i vratio se doma. Njegove riječi na odlasku iz Kombank arene bile su najbolji komentar viđenoga:

- Ovoga sam se najviše i bojao.

I mi smo se toga bojali. Da će hrvatska vrsta na otvaranju Europskog prvenstva u Beogradu, u srazu s najvećim rivalom, pokazati sve svoje slabosti. Da će nas beogradski kolege još i tješiti... Dogodilo se upravo to, izgubili smo sa 6:13, što je tek malo podnošljivije nego u finalu Svjetskog prvenstva u Kazanju kada smo od istog suparnika poraženi sa 4:11. No, dojam je lošiji jer smo u beogradskoj utakmici gubili i s devet pogodaka razlike, pet minuta prije kraja - 4:13. Bilo je to potonuće Hrvata u Kombank areni, tamo negdje blizu Zemuna...

Zakazala vanjska linija

Iz zrakoplova se vidjelo da nam nedostaju Muslim i Obradović. Zakazala je ponajviše naša vanjska linija. Oni od kojih smo najviše očekivali, Joković i Sukno, nisu imali svoj dan, a teško je bilo očekivati da će mladi Vukičević i Bukić preuzeti više odgovornosti i odmjeravati se s odličnim srbijanskim vratarima. Dakako, poanjprije s Branislavom Mitrovićem koji je obranio čak 10 od 14 udaraca koji su prijetili njegovim vratima.

Na žalost, nakon utakmice naš izbornik Ivica Tucak pobjegao je tiskanim medijima, pa smo ostali uskraćeni za njegovo objašnjenje. No, vjerojatno bi kazao “ovo je samo prva utakmica”.

Srbija je bila favorit, i prema kladionicama (1.35:7), pa njezina pobjeda nije iznenađenje. Srbi imaju sve igrače iz Kazanja, kao reprezentacija osvojili su pet posljednjih velikih natjecanja. Brane naslove europskog i svjetskog prvaka, pobjednika Svjetskog kupa i Svjetske lige. Jedini naslov koji im nedostaje, onaj olimpijskih pobjednika, imaju Hrvati.

Nedostaju Obradović i Muslim

- Šteta, odigrali smo slabije nego što možemo. Nije ovo bilo dobro za našu reputaciju - naglasio je bivši izbornik Neven Kovačević.

I igrači su bili razočarani:

- Opet nam se ponovio Kazanj. Očekivao sam da ćemo pružiti jači otpor, ali nismo uspjeli u tome. Morat ćemo dobro raščlaniti ovaj poraz, ali ništa još nije izgubljeno. Nedostajali su nam Obradović i Muslim, to su igrači koje bi i reprezentacija Srbije rado imala u svojim redovima. Primili smo previše laganih pogodaka i to me boli - rekao je novi u reprezentaciji sidraš Boris Pavlović.

- Ugođaj je bio odličan i prava je šteta što smo izgubili i to još ovako visoko. Ovo nije naš maksimum, čak ni optimum, uvjeren sam da možemo bolje i da ćemo to do kraja prvenstva i pokazati - napomenuo je Antonio Petković.

- Gušt mi je bio igrati, dobro smo otvorili utakmicu, ali poslije smo brzo potonuli. Srbija je predobra momčad da ne bi kaznila sve naše pogreške - istaknuo je naš (jedini) dvostruki strijelac Anđelo Šetka.

- Nismo pokazali svoje pravo lice, nismo pružili svoje najbolje izdanje. Šteta je da nismo iskoristili ovu krasnu atmosferu da odigramo bolje - zaključio je sidraš Luka Lončar.

Upravo prije susreta Srbije i Hrvatske prvenstvo je svečano i otvoreno. Otvorio ga je srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić (koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora), doživevši salve zvižduka od prepune Kombank arene. Učinilo nam se da je zvižduk njemu bio čak i jači od onoga koji je dočekao hrvatsku reprezentaciju. Zviždalo se i na spomen premijera Aleksandra Vučića, a jedini je pljesak pobrao Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine.

Rezultati 1. kola - vaterpolisti, skupina A: Španjolska - Slovačka 13:4, Crna Gora - Nizozemska 13:6; skupina B: Francuska - Malta 17:7; vaterpolistice - skupina A: Rusija - Turska 29:0, Grčka - Portugal 27:3, Nizozemska - Mađarska 14:10.

Sljedeći susret naši vaterpolisti igraju u utorak u 16.45 sati i to protiv Francuske.

>>Poslušajte kako su Srbi dočekali Lijepu našu u Beogradu

>>Tucak: Daj Bože da se sa Srbijom sastanemo u finalu

Komentara 17

TA
tabula
10:17 11.01.2016.

Nisu nedostajali samo ova dvojica, svasta je ovdje falilo.

Avatar poglavito
poglavito
10:23 11.01.2016.

Vama nedostaju red rad stega i hrvatski borbeni duh kojeg ste izgubili godine 99e. Nemožeš se ti zdušno za Hrvatsku borit kad tobom upravljaju oni koji su služili jugosrbiji , oni vodu navlače na svoj mlin a vi prelijevajte iz iz praznog u šuplje.

Avatar James1987
James1987
10:02 11.01.2016.

Tucak odlazi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije