Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERENA WILLIAMS

Serena: Sva sreća da ne igram na muškom Touru

Serena Wiliams
AFP
27.10.2009.
u 17:43

Najbolja američka tenisačica Serena Williams kaže da je sretna što kalendar u ženskom Touru nije tako prenatrpan turnirima kao onaj na muškom.

Ne mogu uopće niti zamisliti da bih igrala tako dugo u sezoni kao što igraju tenisači. To bi bilo vrlo teško za mene – kaže mlađa sestra Williams, koja ovoga tjedna nastupa na WTA Championshipu u Dohi, završnom turniru osam najboljih tenisačica svijeta. Nakon nedjeljnog finala, Williams i ostale igračice iz vrha svjetskog tenisa mogu odahnuti, jer im slijedi dvomjesečna stanka.

Za razliku od njih, tenisači još imaju puno posla prije kraja sezone. Završni turnir, koji se od ove godine igra u Londonu pod nazivom ATP World Tour Finals, održava se od 22. do 28. studenoga, a Španjolca Rafaela Nadala nakon toga će još čekati i finale Davisova kupa od 2. do 4. prosinca...

Neki od najboljih svjetskih tenisača često su javno govorili o svom javnom nezadovoljstvu zbog zgusnutog ATP kalendara i prevelikog broja turnira. Na nedavnom Masters 1000 turniru u Šangaju upravo je Nadal još jednom upozorio na taj problem čija je posljedica veliki broj ozljeda. Isto je učinio i Amerikanac Andy Roddick, a onda je samo dan kasnije postao jedan od čak devetorice tenisača koji su u Šangaju morali odustati od natjecanja zbog ozljede!

- Čelnici WTA Toura susretali su se ranije s brojnim i čestim prigovorima tenisačica zbog kalendara natjecanja. Mi smo ipak žene, nismo toliko snažne da bismo mogle igrati cijelu godinu. Trpjeli su zbog toga i turniri i kalendar. Srećom, u vrhu WTA-a bilo je dovoljno pameti da se to promijeni – poentirala je Ruskinja Svetlana Kuznjecova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije