Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA JOŠ KANDIDATA

Senzacija u BiH: Žele Bišćana, već su razgovarali s jednim bivšim HNL trenerom

Igor Bišćan
Nel Pavletic/PIXSELL
09.12.2020.
u 18:01

Emir Spahić i Zvjezdan Misimović već su obavili službene razgovore s Bugarinom Ivajlom Petevom, a najavili su kako će se uskoro susresti i sa Sergejom Jakirovićem, bivšim trenerom Gorice, te Sergejom Barbarezom, nekadašnjim  kapetanom  "zmajeva"

Izbornik hrvatske mlade nogometne reprezentacije Igor Bišćan mogao bi preuzeti dužnost izbornika Bosne i Hercegovine.

Kako su u srijedu objavili bosanskohercegovački mediji, članovi stručnoga Povjerenstva za odabir nasljednika Dušana Bajevića, koji je izborničku klupu susjedne zemlje napustio nakon neodlaska na EURO, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić uskoro bi trebali razgovarati s hrvatskim stručnjakom kako bi vidjeli je li on zainteresiran za preuzimanje reprezentacije BiH.

Bišćan je s U-21 reprezentacijom Hrvatske izborio odlazak na EP koje će se sljedeće godine održati u Mađarskoj i Sloveniji, a ranije je radio kao trener Rudeša, Olimpije i Rijeke. U uspješnoj igračkoj karijeri nosio je dresove zagrebačkog Dinama, Liverpoola te Panathinaikosa.

U srijedu se pojavila i informacija kako je čelnicima Nogometnoga saveza BiH ponuđen i nizozemski trener Erwin Koeman, nekadašnji reprezentativac svoje zemlje i brat trenera Barcelone Ronalda Koemana. Međutim, on nema ozbiljnih šansi da preuzme najbolju vrstu naših susjeda jer ne govori niti jedan od jezika s ovih prostora, a  što je jedan od ključnih kriterija kojeg je postavio NS BiH.

Emir Spahić i Zvjezdan Misimović već su obavili službene razgovore s Bugarinom Ivajlom Petevom, a najavili su kako će se uskoro susresti i sa Sergejom Jakirovićem, bivšim trenerom Gorice, te Sergejom Barbarezom, nekadašnjim  kapetanom  "zmajeva".

Konačnu odluku o novom izborniku BiH donijet će Izvršni odbor NS BiH krajem prosinca, a do sada se često znalo dogoditi da dužnosnici toga tijela ne usvoje prijedlog stručnoga Povjerenstva, zbog čega se razgovori s brojnim trenerima u javnosti i ne doživljavaju previše pouzdanima.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:05 10.12.2020.

Je kak ne. Išel bu s konja na magarca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije