Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napokon progovorio

Balić: Oni su mene otpisali, završio sam s reprezentacijom

'12.08.2012., London, Engleska - Ljetne Olimpijske igre, rukomet, utakmica za 3. mjesto, Madjarska - Hrvatska. Ivano Balic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
1/5
28.12.2012.
u 18:30

Sjedili su za stolom u maloj dvorani na splitskim Gripama, tamo gdje su počinjali seniorsku karijeru igrajući za Brodomerkur. Sjećanja su se nizala, polufinale kupa EHF–a protiv Kiela davne 1998. godine i Ivanovi golovi, Perini prodori...

Ivano Balić i Petar Metličić gledali su neke nove klince, njihova rukometna akademija "Balić–Metličić" proslavila je peti rođendan. U jednom trenutku stigao je Jakov Gojun, aktualni reprezentativac, Ivanov suigrač iz Atletica.

– Vidi ih, svi iz ove afere s mobitelom na jednom mjestu – netko je sa strane dobacio.

Trznuli smo se, tip nas je vratio u stvarnost. Ivano Balić više ne igra za reprezentaciju, Slavko Goluža ga nije pozvao za prvenstvo svijeta u Španjolskoj. Nije se uspio čuti s njim, jer je navodno Ivano Gojunu kazao da nikome ne daje njegov broj. Jedini problem je što Ivano ima isti broj već petnaest godina, otkako su se mobiteli pojavili na tržištu. A što je sa tim nesretnim španjolskim brojem do kojeg Goluža nije mogao doći?

– Moj španjolski broj je na internetu, uopće nije problem doći do njega. Isto kao i do hrvatskog – rekao je Balić.

Nakon dugo vremena Ivana neće biti u reprezentaciji.

– Bit će teško, ali što je, tu je – kratko će Ivano.

Vidjelo se na njemu da se lomi. Što reći, kako reći... Za vrijeme SP–a bit će u Španjolskoj.

– Bit ću u Španjolskoj, ako mi obveze dopuste naravno da ću doći pogledati koju utakmicu. Treba vidjeti kako će se momci pripremiti, ali mi smo među favoritima i možemo uzeti medalju – kaže Balić.

Onda je krenula serija "nemam komentara". Zašto ga nema među igračima za Svjetsko prvenstvo?

– Nemam komentara na tu temu.

Slavko Goluža kao izbornik?

– Nemam komentara.

Je li ovo Ivanov kraj u reprezentaciji.

– Ne znam, oni su mene otpisali, tako da smo završili – kaže Balić.

U Atleticu iz Madrida igra sasvim solidno.

– Trener je zadovoljan, onda moram biti i ja – objašnjava Ivano.

Rezultati nisu baš dobri.

– Sve je dobro osim onih 60 minuta koje igramo. Na treninzima igramo dobro, radimo dobro, ali na utakmicama to ne funkcionira. Nadam se da ćemo početi igrati onako kako radimo, ostali smo u igri za još dva trofeja – rekao je Ivano.

Do kada će trajati, kraj karijere sve je bliži.

– Još ću razmisliti, nisam daleko od kraja karijere – zaključio je Ivano Balić.

A njegov partner u akademiji, dugogodišnji suigrač i prijatelj Pero Metličić o kraju baš puno i ne razmišlja. On je odlučio da će nakon ove sezone prestati s rukometom.

– Vrlo lako je moguće, mislim da sam blizu kraja, to je najbolje za mene i moju obitelj – kazao je Metličić.

Pogled prema Balićevom micanju iz reprezentacije.

– Nije to za mene iznenađenje. Ivano nije prvi, ni zadnji kojemu se to dogodilo. To je izgleda naš način, a mi se moramo znati nositi s tim – rekao je Metličić.

Nije Balić jedini. I vi ste slično otišli, pa Džomba i mnogi drugi.

– To je naša realnost. Teško mi je bilo, bilo mi je krivo, treba mijenjati taj način micanja igrača, ali ja na to ne mogu djelovati. Ne tražimo nikakve spomenike, tražimo samo jedno hvala, jer dali smo puno ovoj reprezentaciji. Svi znamo što je bilo kada smo otišli u Portugal, to je bila reprezentacija koja nije imala za flastere i bandaže. Bili smo na teškom dnu, da nije bilo par pojedinaca, koji su pomagali financijski ne bismo ni otišli u Portugal. Osvojilo se to zlato i onda je sve krenulo. Vjerujem da u tome ima i neke naše zasluge, igrali smo i pobjeđivali. Mi smo sretni i zadovoljni onim što smo dali reprezentaciju, može nam biti krivo što su nas potjerali, ali život ide dalje – u jednom će dahu Metličić.

Tko stoji iza svega toga? Nije Metličić želio izgovoriti prezime Gobac, ali...

– Zna on sam. Taj čovjek, kakav je, puno je napravio za ovaj sport... Ja se ne ljutim na nikoga, nikome ništa ne zamjeram – kaže Pero.

Bez obzira na sve Hrvatska na velikom natjecanju uvijek ide po medalju.

– Hrvatska je uvijek dobra, sve su to momci, koji iza sebe imaju medalje. Navikli smo na medalje, nadam se da će tako biti i ovaj put. Izostanak Ivana će se osjetiti, ali bez obzira na to treba nastaviti dalje – rekao je Metličić.

U Montpellieru igra zajedno s Nikolom Karabatićem. Svašta se događa, sada je izašla informacija da se Karabatić potukao s predsjednikom kluba.

– Iskreno, ovo sve što se događalo uzdrmalo je klub. Znate kako sve to odjekne, bez obzira je li istina ili ne. Evo sad se dogodilo ovo novo s Nikolom, pričao sam s njim, to nije istina. Nije imao nikakvog kontakta s predsjednikom. Sad se svaka dlaka gleda, Karabatić se vratio, igrao jako dobro. Ova pauza stigla je u pravom trenutku – zaključio je Metličić.

>>>Denis Buntić zbog ozljede neće ići na Svjetsko prvenstvo!

Ključne riječi

Komentara 14

SN
Snowman
10:06 29.12.2012.

Ivano svaka cast Vasem rukometu, ali kao osoba Vi ste najneuredniji sportas u sportskoj dvorani. Iz tog razloga je i najbolje da Vas vise nevidimo

DI
Dijaspora
18:57 28.12.2012.

Da je pošten rekao bi: moje vrijeme je prošlo.

BA
baniček
20:14 28.12.2012.

goluža bi stradao i ovako i onako. i za jedno i drugo postoje 'razlozi'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije