Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI RUKOMETAŠI

Rođaci vode 'kauboje' u nove pobjede: Evo gdje gledati Hrvatsku i Slovačku

28.04.2021.
u 15:51

O vezi s već poznatim Davidom Mandićem: "Rođaci smo, ali i prvi susjedi u Ljubuškom. Nekad davno igrali smo zajedno u mlađim selekcijama Izviđača", kaže Matej

Rukometaši Hrvatske večeras će u Varaždinu (19 sati) protiv Slovačke igrati svoju treću utakmicu u skupini EHF Europskog kupa. Nakon domaćih pobjeda nad Mađarskom i Španjolskom slijede nam dva susreta protiv Slovačke (srijeda i četvrtak) te gostovanje u Mađarskoj u subotu. Danas će Slovačka biti domaćin, a riječ je utakmici koja se trebala igrati kod njih, ali je zbog pandemije odgođena. Hrvoje Horvat, izbornik Hrvatske, u međuvremenu je ostao bez još dva igrača. Zbog pozitivnog nalaza na Covid-19 neće biti vratara Morena Cara i lijevog vanjskog Halila Jaganjaca, igrača Nexea. Tako će za susret protiv Slovačke imati na raspolaganju samo pet vanjskih igrača, od čega su čak trojica srednjaka.

Sestra prva čestitala

Matej Mandić, 19-godišnji vratar Izviđača iz Ljubuškog, tako će večeras dobiti priliku stati među vratnice kada već nema Cara. Jasno, utakmicu će početi ipak iskusniji Ivan Pešić.

– Kad sam dobio poziv za reprezentaciju, nisam mogao vjerovati. U tom trenutku bio sam kod kuće sa sestrom. Ona mi je prva čestitala – rekao je Matej.

Na vratima Izviđača debitirao je sa samo 16 godina, a danas je prvi vratar kluba koji se bori za naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

– Baš prije ovog okupljanja kiksali smo u Konjuhu gdje smo odigrali neodlučeno. O naslovu ćemo odlučivati banjalučki Borac i mi. Nadam se da ćemo ove sezone osvojiti i prvenstvo i kup BiH – istaknuo je Mandić.

Jeste li nešto u rodu s reprezentativnim krilom Davidom Mandićem?

– Rođaci smo, ali i prvi susjedi u Ljubuškom. Nekad davno igrali smo zajedno u mlađim selekcijama Izviđača – kaže Matej.

Sljedeće sezone opet ćete igrati zajedno, ali u PPD Zagrebu...

– Da, jedva čekam. Prvi put odlazim od kuće i sigurno je da mi neće biti lako u početku. Kako roditelji imaju stan u Zagrebu, ne moram tražiti smještaj. Ali, opet, bit ću sam i nadam se da će mi rođak prvi priskočiti u pomoć – rekao je Matej.

Matej je kao član hrvatske reprezentacije u kategoriji mlađih kadeta osvojio zlatnu medalju na Europskom olimpijskom festivalu u Bakuu, gdje je Hrvatska u finalnom susretu savladala Njemačku s rezultatom 29:28. Dobitnik je i priznanja Dražen Petrović kao jedna od najvećih nada hrvatskog sporta do 16 godina, koje dodjeljuje Hrvatski olimpijski odbor.

– Otkako sam stao na noge lopta mi je uvijek bila u ruci. Odlučio sam se za rukomet jer je moj grad oduvijek rukometni grad s velikom i dugom povijesti. Moj prvi trening bio je u prvom tjednu prvog razreda osnovne škole. Došao sam na trening i stao na vrata i to traje, evo, već 13 godina. Moja najveća potpora su roditelji i tri sestre koje su ponekad zakinute u svojim potrebama kako bi se meni osigurale moje potrebe, a ja se nadam da ću im se jednog dana odužiti – naglasio je Matej kojem je vratarski uzor Danac Niklas Landin, trenutačno član Kiela.

Cijela postava u istoj klupi

– Prvi trener u klubu bio mi je Dario Mikulić, a za prvu momčad debitirao sam u regionalnoj SEHA ligi kod Marija Bjeliša. U kadetskoj reprezentaciji Hrvatske trenirali su me Nino Marković i Krešo Ivanković, a u juniorskoj Vlado Šola. Od svih trenera nastojao sam ponešto naučiti, a za svoju dobru formu i obrane u posljednje vrijeme veliku zahvalnost dugujem treneru vratara Izviđača Milanu Toliću – dodao je mladi vratar.

Što možemo očekivati protiv Slovačke?

– Ne znam, prvi put smo u ovakvom sastavu. Ima puno mladih igrača, nismo uigrani. Trebamo dati svoj maksimum i onda pobjeda neće izostati – rekao je Matej koji trenutačno pohađa četvrti razred Ekonomske škole.

Zanimljivo je da u klupama zajedno sjede Matej Mandić, Miloš Kos, Mihael Bebek, Ivano Pavlović, Petar Medić i Stipe Pavlović, cijela postava Izviđača.

Utakmicu između Slovačke i Hrvatske možete pratiti na čak dva programa: Arena sportu 2 i HRT-u 2.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije