Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Flak

Radije ću gledati “The Rumble in the jungle” nego ovaj kič

Floyd Mayweather i Conor McGregor
Foto: Reuters/Pixsell
28.08.2017.
u 21:20

Današnji svijet, prepun obijesti, zapravo više ni sam ne zna što bi pa sad čekamo da Usain Bolt odigra nogometnu utakmicu, da Zvonimir Boban odigra meč protiv Rogera Federera

Idemo popiti dvije-tri cuge pa onda pogledamo Mayweathera i McGregora, bio je poziv prijatelja na jedno druženje sa subote na nedjelju.

– Ne, hvala, ali da se nudi meč poput Muhammada Alija i Georgea Foremana, znameniti “The Rumble in the Jungle” iz Kinshase 1974. godine, to ne bih propustio.

Floyd Mayweather i Conor McGregor
1/17

Možda su me malo “ulovile godine” pa na sedamdesete i osamdesete gledam kao na najdraže sportsko razdoblje, možda se još uvijek koprcam u ideji sporta kakav je nekoć bio. Dobro, nikad nije bio djevičanski pošten, ali nije bio toliko iskomercijaliziran i na neki način nepravedan. Dobro, može se Alaves koji ima proračun manji nego što je Messijeva plaća boriti protiv Barcelone, ali od 100 utakmica izgubit će 99. Takva je Liga prvaka, takve su lige petice i ostaje pitanje kakvog to zapravo ima smisla.

Da je samo novac bitan, opet za one koji novca ionako imaju previše, upravo je pokazala ova borba. Srušeni su svi rekordi u zaradi boksača, ulaznice su bile najskuplje u povijesti, a prodavači TV prava ostvarili su rekordne iznose. Bio je to i daleko najčitaniji tekst na hrvatskim portalima. I tu u borbi boksača i MMA borca koji mora ponešto znati i u boksu. Irac se, kažu, i dobro nosio s vlasnikom svih pobjeda u profi mečevima u kojima se borio, ali pitanje je koliko je zapravo Mayweather ponudio od svog znanja i snage.

Današnji svijet, prepun obijesti, zapravo više ni sam ne zna što bi pa sad čekamo da Usain Bolt odigra nogometnu utakmicu, da Zvonimir Boban odigra meč protiv Rogera Federera. Siguran sam da bi tamo u Nyonu bivši kapetan vatrenih dobio gem ili dva. Izmišljaju se raznorazni eventi koji bi pronašli publiku, a ona je, čini mi se, danas sve spremna i konzumirati i platiti.

Pritom, čini mi se da pravi iskonski sport zapravo najviše pati. Ništa, morat ću sam popiti par pića i kliknuti na YouTube pa pogledati kako Aberdeen, koji vodi mladi Alex Ferguson, u finalu Kupa pobjednika kupova 1983. ruši madridski Real. To mi je bolje od finala Lige prvaka Real i Juve 2017. godine. 

 

Komentara 6

BL
Blatina19
21:55 28.08.2017.

Flak je napisao clanak a nista protiv Mamica u njemu. Cudno

DU
Deleted user
21:31 28.08.2017.

Je a zašto ne ? Ako mogu političari nakon dobivenih glasova koalirat sa strankom potpuno drugačijeg svjetonazora i time izigrat volju građana zašto ne bi borci različitih stilova ukrstili rukavice ? U prvom nam slučaju određuju sudbinu i kroje pravdudu što indirektno utječe na živote svih nas dok u drugom samo pune džepove sebi a interesenata začudo ima napretek

JA
jadre
21:38 28.08.2017.

pogođeno Igore.. ..treba to sve doslovce...IGNORIRATI. ..pa evo sami palite max-tv....Arene...za 300 kunića mjesečno.... ...ti jarca pa grijanje me ne dođe toliko godišnje.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije