Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TONČI DRUŠKOVIĆ

Poznati Hrvat otkrio: Njihov izbornik je najveća opasnost za nas

19.01.2021.
u 07:55

- Nikad ga nisam vidio tako motiviranog kao na ovom Svjetskom prvenstvu. Cijelu utakmicu skače na klupi, emotivno proživljava svaku minutu. A kad je takav, onda je i jako opasan.

Tonči Drušković, hrvatski rukometni trener, deset godina bio je trener u trima azijskim zemljama, Omanu, Kuvajtu i Bahreinu, i jako dobro poznaje kakve su mogućnosti Katara, današnjeg suparnika Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO: Silvio Ivandija

– Bio sam izbornik Kuvajta kada sam na Azijskim igrama 2014. igrao prvi put protiv Katara. To je bila reprezentacija koja se pripremala za to natjecanje i na njemu osvojila srebro. Zbog svađe u kuvajtskom savezu, tamo smo otišli s juniorima i izgubili sa samo četiri pogotka razlike. Naravno, tada je Katar bio puno jači nego sada, no našim rukometašima neće biti nimalo lako, dapače – kaže Drušković.

Nažalost, vraća im se Capote

Odakle nam prijeti najveća opasnost?

– Od izbornika Valera Rivere. Nikad ga nisam vidio tako motiviranog kao na ovom Svjetskom prvenstvu. Cijelu utakmicu skače na klupi, emotivno proživljava svaku minutu. A kad je takav, onda je i jako opasan. Radovao se pobjedi nad Japanom kao malo dijete. On će sigurno napraviti sve da nas pobijedi jer Kataru pobjeda širom otvara vrata četvrtfinala, a nama ih zatvara. Vjerujem da je jako motiviran i zato što mu istječe ugovor te želi pokazati da je dobar trener i da uspjeh Katara ne ovisi samo o igračima, pogotovo o onima koji su kupljeni. A dobro svi znamo kako je osvojio srebro. Bogati Katar kupio je gotovo cijelu prvu sedmorku, a onda su ga malo i suci pogurali u utakmicama s Njemačkom i Poljskom – ističe Drušković.

Kakav je danas sastav Katara?

– Ima nekoliko jako dobrih igrača na koje će naši reprezentativci morati dobro pripaziti. Prije svega, nikako ne smijemo dopustiti iskusnom vrataru Šariću da se “razbrani”. Imaju sjajne pucače, a koliko sam čitao njihove novine, za današnju utakmicu vraća im se prvi lijevi vanjski, Kubanac Capote. Lijevo krilo Madadi je također jako opasan. Katarci će od prve minute igrati jako agresivno, na rubu isključenja, i na to trebamo pripaziti.

Naši se rukometaši nisu baš iskazali u prve dvije utakmice.

– Krivo mi je što je u te dvije utakmice uvijek spominjan nekakav alibi. Činjenica je da naš stručni stožer nije dobro analizirao Japan. Ne možete se pripremati za utakmicu na temelju snimki Japana iz prijateljskih utakmica. Naravno da je njihov izbornik na tim pripremnim utakmicama puno toga krio. Mi smo stalno očekivali da će Japan igrati duboku 3-3 obranu, a nije tako igrao ni minute. Jako poštujem Červara i cijenim sve njegove rezultate, ali mi nije jasno odakle ta njegova tvrdoglavost. Protiv Angole na mjestu desnog vanjskog počinje Kević koji je srednji vanjski. Kakva je to poruka Martinoviću i Šebetiću koji su tu dovedeni kao desni vanjski? Hrvatska se uvijek mora postaviti kao autoritet, nema mjesta alibiju. Ne smijemo sa strahom ući u utakmicu s Katarom jer to ne bi završilo dobro.

Bahrein igra skandinavski

U drugom krugu čeka nas i Bahrein, reprezentacija zemlje u kojoj ste trenirali dva najbolja kluba.

– Bahrein je uvjerljivo izgubio od Danske, ali i praktički već dobivenu utakmicu od Argentine. Bahrein je mala zemlja, površinom kao naša Istra. Nema veliki izbor rukometaša, ali je reprezentacija dobro organizirana. U posljednjih pet godina orijentirala se na skandinavski način igre i stalno dovodi trenere iz Švedske, Norveške i Islanda. Ima najboljeg vratara u cijeloj Aziji te najboljeg srednjeg vanjskog igrača. Igra joj ima glavu i rep. U obrani je nekoliko dvometraša – napominje Drušković.

Bili ste godinu dana i izbornik Gabona?

– Postigli smo odličan rezultat s juniorima kada smo se plasirali na SP 2013. u Mađarskoj. Problem je u Gabonu što rukometaši nisu dovoljno obrazovani pa neke stvari jednostavno ne razumiju i morate im ih stalno ponavljati – zaključio je Drušković, trener drugoligaša Korčule koji želi sljedeće sezone izboriti ulazak u Prvu hrvatsku rukometnu ligu. 

PAROVI 3. KOLA:

Japan - Angola 15.30 sati

Hrvatska - Katar 18 sati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije