Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uefa futsal cup, Potpićan među 16 najboljih

Potpićan među europskom elitom

'Sport - 16.05.2009. Split, Hrvatska - Vecernjakov malonogometni turnir, Potpican - Brodosplit inzenjering Photo: Vanja Zubcic - Vecernji list'
'Vanja Zubcic - Vecernji list'
05.10.2009.
u 15:20

Utakmice protiv momčadi iz Rusije, Italije, Španjolske, Nizozemske, Portugala, Litve... jamče novi spektakl.

Kada to već ne polazi za nogom hrvatskim nogometašima na 'velikim' terenima, za pravi europski uspjeh pobrinuli su se malonogometaši Potpićana '98, aktualni prvaci Hrvatske.

Pula je, naime, proteklih dana ugostila petu kvalifikacijsku skupinu Uefa futsal cupa, a u društvu prvaka iz Azerbajdžana, Srbije i Cipra, hrvatske su boje branili igrači trenera Zorana Peruška. No, ne samo branili već i izborili plasman u daljnje natjecanje, dakle među 16 najboljih europskih momčadi! Svakako hvalevrijedan uspjeh.

Oprezni u najavama
Iako oprezni u najavama, Potpićanci su kvalifikacije završili kao drugoplasirana momčad, bez ijednog poraza, što im je omogućilo prolazak u završnicu. Posljednju i odlučujuću utakmicu odigrali su upravo s momčadi koja je slovila za glavnog favorita, azerbajdžanskim Arazom. Iako "bogatiji" za nekoliko brazilskih majstora, nisu uspjeli slomiti otpor domaće momčadi. U tom je susretu osobito raspoložen bio Patrik Drndić, koji je protivničku mrežu zatresao čak triput, dok je vratar Roberto Funčić bio prava enigma za Azerbajdžance.

Sve je moglo proći i puno bezbolnije po živce brojnih navijača, da iz već dobivenog susreta protiv ciparske Omonije, Potpićanci nisu izvukli samo bod.

No, momčad iz Potpićana natjecanje u Europi ipak nastavlja igranjem u Ellite Roundu (elitnom krugu), gdje se susreću s istinskom kremom europskog malog nogometa.

Naši će malonogometaši u višoj fazi natjecanja snage odmjeriti s momčadima iz Rusije, Kazahstana, Azerbajdžana, Italije, Španjolske, Ukrajine, Litve, Slovenije, Nizozemske, Portugala, Gruzije i Mađarske, što svakako jamči novi spektakl! Ali i neprocjenjivo iskustvo.

Nema vremena za odmor
Trener Potpićana '98, Zoran Peruško, zadovoljan je nastupom u Puli, te upozorava kako vremena za odmor nema.

– Nakon tri "europska" dana, već u petak nas očekuje domaće prvenstvo. Prije početka turnira, zacrtali smo si kao cilj prolazak dalje, a to smo i ostvarili. Sada očekujemo ždrijeb – izjavio je Peruško. A ždrijeb je na rasporedu 13. listopada u Nyonu, dok se Ellite Round igra od 14. - 22. studenog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije