Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija stadion

Poljud će za Svjetski atletski kup dobiti nove svečane lože

poljud
Ozren Maršić
30.03.2010.
u 19:40

Žalosno je to što ćemo dobiti organizaciju neke kvalifikacijske utakmice nakon trinaest godina samo zbog toga što su u Maksimiru pale pločice, kaže predsjednik Hajduka Svaguša.

Trubadur iz Portoroža Primož Gliha zabio je tri gola te '97., Hrvatska i Slovenija igrale su 3:3, a Ćirina ekspedicija kasnije je otišla na Svjetsko prvenstvo u Francusku i okitila se opjevanom broncom. A ta utakmica prije 13 godina (2. travnja bit će obljetnica) posljednja je koju je Hrvatska u Poljudu igrala u sklopu kvalifikacija za neko natjecanje.

Mrvice u veljači

Kasnije je Split dobivao samo mrvice, reprezentacija je igrala prijateljske utakmice, i to uvijek u veljači. Danska, Španjolska, Poljska, Njemačka i Nizozemska, tek je Brazil ugošćen u kolovozu.

Nakon što je Maksimir postao opasan po život, a gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izvijestio da obnove neće biti u idućih pet godina, Poljud bi trebao postati nacionalni stadion. Da ne bi bilo skrivanja, nije ni na Poljudu sve idealno, i splitski stadion treba obnoviti, ali svjetlosnim je godinama po svom stanju ispred Maksimira.

Hajduk je od grada Splita dobio Poljud na korištenje u idućih 30 godina, a prvo značajnije renoviranje trebalo bi početi u idućih nekoliko mjeseci. Naime, početkom rujna u Splitu se održava Svjetski atletski kup, a za tu prigodu napravit će se dvije luksuzne nove svečane lože, te novinarska loža.

– Uskoro će biti objavljen javni natječaj, neće to biti veliki zahvat, sve će biti gotovo za desetak dana – kaže Hajdukov direktor Joško Grbić.

U Poljudu bez pobjede

Baš zbog Svjetskog kupa koji će se održati nekoliko dana prije dvoboja Hrvatska - Grčka, Split neće moći biti domaćin Bilićevim izabranicima. Ali, nakon toga Hajduk, Split i Poljud širom otvaraju vrata.

– Bit ćemo na raspolaganju nacionalnoj vrsti. Poljud će biti spreman za velike utakmice, jedva ih čekamo – rekao je Hajdukov predsjednik Joško Svaguša.

Nije propustio napomenuti, a sličan stav dijele mnogi nogometni zaljubljenici u Hrvatskoj, i ovo:

– Žalosno je da ćemo dobiti organizaciju neke od kvalifikacijskih utakmica samo zbog toga što su se u Maksimiru urušile pločice. Ali, nije važno. Najvažnije je da smo spremni za prihvaćanje organizacije utakmica reprezentacije – kazao je Svaguša.

Nakon Grčke, prva u Hrvatsku stiže Malta. Idealan suparnik da se u Poljudu razbije prokletstvo. Naime, Hrvatska još nije pobijedila u Splitu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije