Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČI KOJE ODJEKUJU

Pogledajte govor koji je potresao Balkan! Od ovoga ćete se naježiti...

(SP)NORTH MACEDONIA-SKOPJIE-EURO CUP-FANS
Zhang Liyun/XinHua/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
13.11.2020.
u 13:02

– Ovo je poruka za sve pravoslavce, kršćane, Makedonce, Albance, Turke koji igraju za ovu reprezentaciju. I jedni i drugi i treći i četvrti trebaju čuvati našu državu

Suze, usklici, trans, sve to se skupilo na travnjaku nakon što je Makedonija svladala Gruziju golom Gorana Pandeva 1-0 i izborila povijesni plasman na veliko nogometno natjecanje.

POGLEDAJTE SLAVLJE:

(SP)NORTH MACEDONIA-SKOPJIE-EURO CUP-FANS
1/7

– U ovom teškom vremenu kada naša nacionalnost, jezik, geni, ime i prezime nisu prepoznati, mi idemo na EP. Oni kojima smo dali pismenost sačekat će nas sljedećeg lipnja, slušat će i salutirat će našoj himni – oduševljeno je konstatirao Toni Stojanovski, komentator MRT-a. 

Uživaj, Makedonijo! Idemo na Europsko prvenstvo – povikao je i uputio poruku zajedništva:

– Ovo je poruka za sve pravoslavce, kršćane, Makedonce, Albance, Turke koji igraju za ovu reprezentaciju. I jedni i drugi i treći i četvrti trebaju čuvati našu državu. 

Video pogledajte OVDJE.

Upravo će im država, odnosno, Vlada Sjeverne Makedonije uručiti novčanu nagradu. Odlučila je s po 10.000 eura nagraditi sve nogometaše i članove stručnog stožera nakon što je u četvrtak njihova reprezentacija prvi put u povijesti izborila plasman na EP.

Unatoč strogim epidemiološkim mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa, u Skoplju je burno proslavljen povijesni uspjeh. U centru grada okupilo se stotinjak razdraganih građana, dok je dio ljudi slavio vozeći se automobilima po ulicama Skoplja, glasno trubeći i mašući zastavama.

Junak utakmice bio je 37-godišnji Goran Pandev, koji je u 56. minuti postigao jedini pogodak. Sjeverna Makedonija će na EP-u igrati u skupini C u kojoj su i Nizozemska, Ukrajina i Austrija.

Komentara 27

MA
Mama
13:16 13.11.2020.

bravo Makedonija,samo naprijed

DU
Deleted user
13:18 13.11.2020.

Bravo Makedonija! Sretno!

TR
Travno221
14:16 13.11.2020.

Bravo, Makedonijo! (da u hrvatskom postoji i vokativ). Lijep uspjeh koji će Makedoncima s pravom podići samopoštovanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije