Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP PIVARIĆ

Pivarić: Za sve je kriv Porto, oni su druga dimenzija...

'05.03.2012., Zagreb -  Josip Pivaric, igrac GNK Dinamo.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
19.09.2012.
u 15:16

Nije se jednostavno "prešaltati" iz domaćeg u europski način i ritam igranja, ali moramo se pripremiti za to. Ne samo na svakom treningu, nego i kad smo sami kod kuće, moramo razmišljati o nogometu i našoj igri, o suparniku koji nas čeka

Dinamov lijevi bočni branič Josip Pivarić (23) jedan je od mladića kojima trener Ante Čačić beskrajno vjeruje, on ga je, uostalom, i povukao sa sobom iz Lokomotive. Nakon poraza protiv Porta, Pivarić je bio brutalno iskren:

– Porto je za nas, ipak, jedna druga dimenzija... No, svejedno sam žalostan zbog poraza, iako sam svjestan da su Portugalci objektivno bolji i teško im se može parirati. Gledajte, Porto sigurno pripada među deset najboljih europskih momčadi, a nakon svega mi je najviše žao što smo pogotke primali u zadnjim trenucima prvog i drugog poluvremena – kaže Pivarić.

I upravo se u toj pojedinosti, u "zoni Cesarini", najčešće vidi razlika između velikog i manjeg kluba – veliki obično drže koncentraciju do kraja i nerijetko rješavaju utakmicu kad gledatelji već napuštaju tribine. Pivarić nastavlja:

– Da nismo primili taj prvi gol pri kraju poluvremena, tko zna što bi bilo. U nastavku bi oni bili sve nervozniji, došli su po pobjedu i već su prije utakmice sigurno upisali tri boda, pa bi ih taj remi tjerao na bržu i nekontroliraniju igru, sigurno bi više griješili, a nama bi ostavili više prostora za protunapade. No, ovako su bili opušteni i igra je išla na njihov mlin, znali su sve iskontrolirati i dominirati travnjakom.

Dinamo je napravio previše tehničkih pogrešaka, bilo je previše neforsiranih loših dodavanja, pa se nije mogao izgraditi kontinuirani napad...

– Točno je to, ali za te je naše pogreške kriv – Porto! Čim izgube loptu, oni su "na igraču", ne daju vremena suparniku za mirno traženje pravog rješenja i odigravanje točne lopte. Iz ove utakmice možemo dosta toga naučiti i vjerujem da ćemo već u Kijevu izgledati bolje – smatra Pivarić.

Istina je, u Prvoj HNL Dinamov se igrač, zbog slabosti suparnika, tri puta može okrenuti oko sebe prije nego odigra loptu, no u Ligi prvaka, protiv vrhunskih sastava kao što je Porto, sve se mora događati u djeliću sekunde. I to je veliki problem. Može li se Dinamo u hodu "prešaltati" iz domaćega u europski način i ritam igranja utakmica?

– Nije to jednostavno, ali moramo se pripremiti za to. Ne samo na svakom treningu, nego i kad smo sami kod kuće, moramo razmišljati o nogometu i našoj igri, o suparniku koji nas čeka! Živim za nogomet, igranje u Ligi prvaka moj je ostvareni san i želim sve napraviti da bih bio još bolji!

Prekinut je niz od 33 utakmice bez poraza, u subotu je pred vama gostovanje na probuđenoj Kantridi, proljetos ste tamo zabili gol?

– Eh, kad bi se to barem ponovilo! Šteta je što smo prekinuli taj niz uspjeha, ali idemo dalje, utakmicu po utakmicu. Neće biti lako s Rijekom, ali zanima nas samo pobjeda – kaže Pivarić.

Komentara 2

VE
Velikogoričan56
19:44 19.09.2012.

Bravo, Pivariću, samo naprijed, odigrao si pošteno i nema se što prigovoriti.

Avatar babas
babas
09:25 20.09.2012.

Mamić je pola Lokomotive prebacio u Dinamo kao pojačanja za LP,onda se čudi praznom stadionu i seriji poraza u LP. Da je Lokomotiva tako dobra,onda bi ona bila prvak Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije