Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karate

Petra Nuić osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu

Petra Nuić
Foto: VL
1/4
29.10.2017.
u 12:46

Bila je to ujedno i prva medalja za reprezentaciju Hrvatske na prvenstvu.

Na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u karateu, koje se održava od 25.10. do 29.10.2017. u Santa Cruz na Tenerifima, u konkurenciji od ukupno 1710 natjecatelja iz 109 zemalja, karatistica Petra Nuić, članica Karate kluba Zanshin Split, nastupila je u borbama u  kategoriji kadetkinja +54 kg i osvojila brončanu medalju. Bila je to ujedno i prva medalja za reprezentaciju Hrvatske na prvenstvu. 

Petra je na putu do medalje u prvoj borbi bila uspješnija od Galea Sarah (Malta) s rezultatom 2:1. U drugoj borbi dominantno pobjeđuje s 5:2  natjecateljicu Kiselova Jelizaveta (Latvija) te ulazi u borbu za polufinale protiv Handelsby  Nora Benedicte (Norveška). U nedostatku malo sportske sreće uz rezultat 0:0 sudačkim proglašenjem je zaustavljena u daljnjoj borbi za finale. Obzirom je norveška reprezentativka ušla u finale Petra Nuić je ušavši u repasažni dio natjecanja osigurala borbe za brončanu medalju. 

U borbi za treće mjesto prolazi prvu stepenicu uvjerljivo pobijedivši  Oliva Kimberly, reprezentativku El Savadora  3:0 te u završnoj borbi za brončanu medalju trijumfalno pobjeđuje reprezentativku Njemačke Summa Annika rezultatom  7:0 i time, bez izgubljenog poena u repasažu, osvaja prvu medalju za Hrvatsku na ovom svjetskom prvenstvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije