Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Đokoviću pripao novi epski dvoboj protiv Nadala, Nole u finalu!

Đoković Nadal
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
14.07.2018.
u 16:58

Srpskom tenisaču to je prvi Grand Slam finale nakon US Opena 2016. godine,

Bio je to novi Rafole, gladijatorski okršaj, nešto najbolje što suvremeni tenis može ponuditi. I Rafael Nadal i Novak Đoković prikazali su fantastičan tenis, ali netko je morao pobijediti i ući u finale Wimbledona. Ta čast pripala je na kraju, nakon velike borbe koja je trajala pet sati i 14 minuta, Novaku Đokoviću koji je izašao kao pobjednik rezultatom 6:4, 3:6, 7:6 (9), 3:6, 10:8 i danas u 15 sati borit će se za naslov (svoj četvrti u Wimbledonu) s Južnoafrikancem Kevinom Andersonom.

Srpskom tenisaču to je prvi Grand Slam finale nakon US Opena 2016. godine, a u međusobnim dvobojima s Nadalom povećao je inače minimalnu prednost na 27-25 u pobjedama. Svaka čast Federeru, ali ovo je ipak najveće tenisko rivalstvo današnjice. 

Dvoboj između Đokovića i Nadala prekinut je u petak pri Novakovu vodstvu od 2:1 u setovima jer se u Wimbledonu ne može igrati nakon 22 sata po lokalnom vremenu (23 sata po našem). Takva je odluka općine Wimbledon i to pravilo mora poštovati i ovakao globalna priredba kao što je Grand Slam turnir na travi All England Cluba. 

A do cijele te pretumbacije je došlo zbog toga što je prvi finalni dvoboj između Amerikanca Isnera i Južnoafrikanca Andersona potrajao čak šest sati i 36 minuta. Ušlo se u maratonski peti set koji je na kraju dobio Anderson sa 26:24. Bio je to treći najdulji meč u wimbledonskoj povijesti i najdulji polufinalni susret u All England Clubu. Pri čemu je Isner pogodio 53, a Anderson 49 asova.

- Žao mi je Johna, sjajan je momak, ali netko je morao dobiti i otići u finale. Ne znam kako bih se osjećao da sam u njegovoj koži. I ovako je puno pomiješanih emocija i umora - kazao je Anderson (32) kojemu je to drugi Grand Slam finale (prvi je lani odigrao na US Openu).

Dok su u petak čekali da počnu igrati Đoković i Nadal na različite su načine kratili vrijeme. Rafa je uobičajeno slušao glazbu na slušalicama (obožava Shakiru), a Novak se s članovima svog tima igrao pikula. 
    
Rezultati - veteranke, 3. kolo: Li/Sugiyama (Kin/Jap) - Majoli/Sfar (Hrv/Tun) 6:4, 4:6, 10:8. 

Đoković Nadal
1/6

Komentara 65

LA
lavpivo
18:54 14.07.2018.

Kakave paćenike imaju i Hrvati i Srbi. Mnogi paćenici su takve gadosti rekli o ćijiću a da je pobjedio hvalili bi ga i sljvili do neba..Danas mnogi mrznjom govore o velikom Novaku to vidimo i po minusimam. Ti paćenici sa obje strane sutra će navijati mrznjom da neko izgubi a ne sto vole andersona ili francuze. Ja kao giadjanin srbije beograda kao srbin ću sa od srca navijate za hrvatsku i djokovića. Vi paćenici patite !

PE
peugeot
20:11 14.07.2018.

Koliko na ovom portalu ima" maloumnih i neizljecivih nacionalista", pa to je za knjigu Guinness-a "Vjerovali ili ne"! Idemo Djokovicu i Hrvatska po pobjede sutra! Neka velike nacije kao Engleska i Francuska puknu od zavisti i bijesa!

ON
onill
21:25 14.07.2018.

ŠAMPION!!!!!U svakom slovu ove reči.Jednostavan i ljubazan.Imao sam priliku ga upoznati 2015.Nikad ne bi rekao.da je to jedan od dva najboljih tenisera ikad. Naravno drugi je Nadal. Ovo.je karakter.Tako zbore veliki ljudi. Samo da potraju i da uživamo ponovo uo u velikim duelima ova dva DIVA NOLE i RAFA najveci sportisti našeg vremena Amen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije