Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI VATRENI PROTIV DANSKE

Novo pojačanje Wolfsburga: Sami smo si krivi što Euro nismo izborili izravno kroz skupinu

storyeditor/2022-09-22/PXL_250322_92687317.jpg
Marko Jurinec/PIXSELL
23.09.2022.
u 15:22

OD 18 sati na pulskoj Aldo Drosini U-21 reprezentacija igra protiv vršnjaka iz Danske. Uzvratni susret igra se u utorak u Vejleu od 18 sati.

Sve je bilo divno i krasno, U21 nogometna vrsta koračala je kvalifikacijskom skupinom za Euro fenomenalno, momčad izbornika Igora Bišćana suvereno je koračala ka završnici Eura, a onda na kraju kvalifikacijske skupine sve prosula. I sad ta mlada vrsta mora kroz dodatne kvalifikacije naći put do Europskog prvenstva, a to neće biti nimalo lako jer za suparnika su dobili možda i najtežeg mogućeg suparnika.

Najkvalitetniji Skandinavci

– Danci igraju sličan nogomet ostalim Skandinavcima, ali mislim da su Danci najkvalitetniji od svih njih i to će pokazati u ove dvije utakmice, a nadam se da ćemo se mi pokazati u boljem svjetlu – kazao je pred današnji susret Bartol Franjić. nekadašnji igrač Dinama, a sada igrač Wolfsburga.

– U Wolfsburgu mi je sve odlično. Teža je liga, puno se teže radi. Mislim da će biti sve bolje i bolje. Dolazim iz jedne ozbiljne lige pun samopouzdanja, a nadam se da ću to pokazati u reprezentaciji – govori Franjić koji radi pod trenerskom palicom Nike Kovača.

Wolfsburgu baš ne ide dobro, a neki Franjićevi suigrači baš i nisu sretni s načinom rada nekadašnjeg hrvatskog kapetana i izbornika, Franjić sigurno nije među njima, taj se nikad nije bunio na težinu rada.

Soccer Football - Bundesliga - 1. FC Union Berlin v VfL Wolfsburg - Stadion An der Alten Forsterei, Berlin, Germany - September 18, 2022 VfL Wolfsburg's Bartol Franjic in action with 1. FC Union Berlin's Christopher Trimmel and Morten Thorsby REUTERS/Fabrizio Bensch DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO. Photo: Fabrizio Bensch/REUTERS
Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS

No sad sav taj rad treba pokazati i na terenu, prije svega već danas protiv jake Danske.

– Svakako da smo ih dobro analizirali. Očekujemo brzu momčad koja igra napadački i atraktivan nogomet. Znamo što možemo očekivati, vidjeli smo da imaju neke uigrane stvari unutar momčadi, no i mi smo se pripremali za sve što nas čeka – zaključio je Franjić.

Bišćanovi izabranici igrat će baš kao i jučer naša A-reprezentacija, protiv Danske. To možda i nije loše, stil igre A i mlade reprezentacije Danske vrlo je sličan pa su se mladi reprezentativci mogli upoznati s time kako bi i njihov suparnik mogao izgledati danas u 18 u Puli u prvoj od dvije utakmice dodatnih kvalifikacija.

– Nažalost, nismo se uspjeli kvalificirati na Euro kroz skupinu i sami smo si za to krivi. Ždrijeb nas nije pomazio u ovim dodatnim kvalifikacijama, ali ako želiš otići na Euro, moraš to i zaslužiti. Morat ćemo danas biti na pravoj razini, ovo je jako važna utakmica. Moramo pokazati pravu Hrvatsku, pokazati naše kvalitete. Rekao bih da smo jaki na lopti i da na tome moramo graditi igru – kazao je Hrvoje Smolčić, nekadašnji igrač Rijeke koji se, baš kao i Franjić, preselio u Bundesligu.

Uzvrat u utorak

– Puno jači tempo je u Njemačkoj, puno jači ritam. No imam u klubu suigrača Kristijana Jakića koji mi je i prije dolaska rekao da će to tako izgledati. Eintracht igra Ligu prvaka i velika mi je čast biti dio te ekipe. Nadam se kojoj minuti više, konkurencija je jako dobra – kazao je Smolčić.

Šteta je što je Hrvatska nakon sjajnog većeg dijela kvalifikacija od posljednje četiri utakmice u skupini dvije izgubila te jednom remizirala, i to neočekivano, nespretno i nesretno. Podsjetimo, prvo su Bišćanovi izabranici remizirali s Austrijom i, kad se očekivalo da će protiv Finske već biti na Euru, izborili su kod kuće 2:3 od Finske, pa su s istim rezultatom propustili novu meč-loptu kod Norveške.

– U kvalifikacijama smo bili odlični, puno smo toga dobro napravili, ali u nekoliko zadnjih utakmica zakomplicirali smo stvari. To je prošlo, nema previše smisla vraćati se. Iskusili smo Norvešku, a rekao bih da je Danska bolja od Norveške tako da ćemo imati težak zadatak – govorio je ovih dana Izbornik Igor Bišćan.

>> Šime Vrsaljko oprostio se od reprezentacije Hrvatske: 'Nije lako, ali vrime je...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije