Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČANJE MODRIH

Nova desetka Dinama: Nadam se da ćete i mene čekati na Trgu

Dinamo Cracovia
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
22.07.2018.
u 16:00

- Nisam osjetio posebnu nervozu iako moramo priznati da smo u ovoj fazi kvalifikacija za Ligu prvaka, dobili možda i najtežeg suparnika.

Dinamo je u četvrtak predstavio nove dresove. Nove Adidasove garniture nekima se sviđaju, nekima ne, ali o ukusima se ionako ne raspravlja. Plavi su predstavili nove dresove u tunelu Grič, no iz njegove ugodne hladovine brzo su se morali vratiti na vrući Maksimir kako bi nastavili pripremu za početak sezone. Još prekjučer “skoknuli” su do Varaždina gdje su igrali posljednju pripremnu utakmicu i pobijedio s 2:1.

Imat ćemo top-momčad

No pravi ispit Dinamu predstoji od sljedećeg tjedna. Ambicije su uvijek iste, doma osvojiti duplu krunu, a u Europi ući u skupinu. Glavni je cilj skupina Lige prvaka koja bi dodatno napunila i proračun kluba, ali i neusporedivo je atraktivnija i jača od plana B, ulaska u skupinu Europske lige.

Europski start već je u utorak u Maksimiru protiv Hapoel Beer Sheve, izraelskog kluba koji ima iskustvo igranja u Europi, a da će biti tvrd zalogaj pokazao je i u prvom pretkolu.

Plavi su ove sezone doveli puno igrača, zasad se kao najzvučnije ime pokazao mladi Lovro Majer koji je stigao iz Lokomotive, mjesec dana stanovnik je Maksimira.

Dinamo Cracovia
1/10

- Sve ide prema planu, kako treba, polako i strpljivo. Vrijedno smo trenirali pa vjerujem da će uskoro sve sjesti na mjesto, da će tako biti već u utorak i da ćemo ove sezone imati top-momčad s kojom ćemo napraviti ono što svi od nas očekuju i traže, osvojiti prvenstvo i kup te ostvariti što bolji rezultat u Europi - govori Majer, Dinamova desetka od koje se jako puno očekuje kao i od cijelog Dinama.

Ima li zbog tih velikih očekivanja od plavih treme i nervoze, Europa kreće već u utorak, a u Maksimiru je uvijek posebno naglašena?

- Nisam osjetio posebnu nervozu iako moramo priznati da smo u ovoj fazi kvalifikacija za Ligu prvaka, dobili možda i najtežeg suparnika. Međutim, nisam zabrinut, znamo kakvu momčad imamo, znamo kako smo radili i pripremali se. Vjerujem da možemo napraviti velike stvari.

Hapoel je u dvije utakmice sa 7:2 izbacio estonsku Floru, bio je aspolutno dominantan. Vidio je to i trener Bjelica koji je bio na pravoj utakmici u Estoniji i već nakon par minuta shvatio da ne mora ‘snimati’ Floru nego samo Hapoel. I bio je u pravu, izraelski prvak (treću godinu) s lakoćom je preskočio tu prvu stepenicu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Jesu li i pred igrače već stigle analize suparnika?

Ludi osjećaj nakon Engleza

- Malo smo ih pogledali, malo pričali o njima, ali nismo još analizirali. To ćemo učiniti u ovih nekoliko dana do utakmice s Hapoelom - veli Majer.

Dinamo Cracovia
1/11

Lovro je mladi reprezentativac i posljednjih dana svjedočio je brojnim sjajnim dočecima našim srebrnim reprezetnativcima.

- Naravno da sam gledao, kako utakmice tako i dočeke i svim igračima mogu iz sveg srca čestitati, to što su napravili nemoguće je. Imao sam tjedan dana ludi osjećaj. Jutro poslije pobjede nad Engleskom išao sam na trening i osjećao se kao da sam ja igrao u toj utakmici, kao da sam ja u finalu. Ovi dočeci, pogotovu u Zagrebu, bili su nevjerojatni. Prolazili su me žmarci cijelo vrijeme.

Možda ćemo i vas jednom tako dočekati?

- Nadam se da hoćete jer imamo sjajnih mladih igrača. Generacija koja dolazi, možda ne za dvije, ali za četiri ili osam godina mogla bi postići velike stvari. Već sad imamo u reprezentaciji mladih igrača, ali glavni su oni stariji, iskusniji. Siguran sam da ćemo s reprezentacijom i u budućnosti napraviti velike stvari jer dolaze nove generacije koje će biti spremne za to - pun je optimizma Lovro Majer.

Nadajmo se da će se prognoze ostvariti, uostalom mnogi su tvrdili da nakon Ćire i brončanih vatrenih više nikad nećemo doživjeti nešto slično. Istina, trebalo je proći 20 godina da Dalić i njegovi dečki odu još dalje, do velikog finala. Stoga, imamo pravo nadati se da ćemo opet doživjeti takvo veselje i nogometno zadovoljstvo.

Sad su na redu dečki u našim klubovima koji svojim navijačima trebaju donijeti radost te se neki, poput Lovre Majera, izboriti za ulazak među A reprezentativce. Majer je svojim igrama pokazao da je pred njim sjajna budućnost. Sad je sve na njemu, od utorka je pod reflektorima te se s ostalim igračima treba izboriti da tamo što dulje ostane. Za priče o prezimljavanju u Europi prerano je. Najprije u Europu treba ući, a za maštanje će onda biti dovoljno vremena.

>> Pogledajte i ekskluzivan razgovor s izbornikom Zlatkom Dalićem

Ključne riječi

Komentara 7

PA
pan-am
16:41 22.07.2018.

Vesele me mlade nade Hr nogometa ,dečki samo grizite i uspjet ćete ,imate od koga učit !!!

Avatar Idler 3
Idler 3
16:50 22.07.2018.

Lovro razme nogomet, znači sam truda i sreće.....drž se mali i čekali te bumo kak i ove i one prej !!!

BU
Burger
17:35 22.07.2018.

I on i Moro su veliki potencijali, ako će se pravilno raditi smjene generacija, Hrvatska će i dalje biti u vrhu svjetskog nogometa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije