Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Dinamo

Nikad toliko dolazaka, plavi su velika nepoznanica

19.07.2018.
u 10:00

Dinamo službenom utakmicom kreće u sezonu već u utorak, utakmicom kvalifikacija za Ligu prvaka s Hapoelom

Hrvatski nogomet nije samo naša nogometna reprezentacija koju smo slavili ovih dana, potpuno zasluženo smo ih digli na pijedestal i ondje trebaju još dugo ostati, ali hrvatski nogomet su i naši klubovi. Iz njih dolaze igrače koji “hrane” tu reprezentaciju, a klupska sezona se primakla i mogla bi ponovno biti vrlo zanimljiva.

Kako je sva pažnja bila usmjerena na nacionalni ponos, klubovi su svoje odrađivali nekako u sjeni i s priličnim nepoznanicama kreću u nove borbe (i prvenstvo kreće za tjedan dana).

>> Pogledajte najbolje trenutke s dočeka vatrenih

Dinamo je svoje odradio, ostala mu je još jedna pripremna utakmica u Varaždinu u petak i možda na njoj jasnije vidimo novi Dinamo.

Da, riječ je o novom Dinamu jer ovog je ljeta bilo jako prometno u Maksimiru, ne sjećamo se kada je u jednom prijelaznom roku došlo tako puno igrača, čak njih 12.

O odlascima ne moramo puno jer ih zasad nije bilo puno, ali su plavima donijeli veliki novac. Najveći gubitak odlazak je najboljeg igrača HNL-a El Arabi Hilal Soudanija koji je otišao u Englesku, a novac, znatno veći negoli ga je priskrbio Alžirac, donijeli su transferi Borne Sose u Stuttgart i Ante Ćorića u Romu. Bit će još odlazaka (možda prodaja Benkovića, ima zanimanja za Livakovića), makar i na posudbe jer plavi sada imaju jako veliki kadar.

I to upravo zbog tih kupovina. Dakle, s posudbi su se vratili Adrian Šemper, Ivan Šunjić, Bojan Knežević (svi su bili u Lokomotivi), vratio se i Mario Šitum koji je bio u Bjeličinoj Speziji, iz Širokog je stigao Luka Menalo.

Ima Bjelica iz čega birati

A kao novi igrači dovedeni su Lovro Majer iz Lokomotive koji bi trebao biti glavni razigravač, pa desni Moharrami iz Irana, Theophile-Catherine iz St. Etiennea, Dilaver i Kadzior iz Poljske, Oršić iz Južne Koreje te Leovac koji je kao igrač PAOK-a bio na posudbi u Rijeci u prošloj sezoni, u kojoj je i ranije igrao.

>> Pogledajte galeriju s dočeka Ivanu Perišiću i Anti Rebiću

1/23

U takvoj konstelaciji novih snaga, borbe za pozicije je mnogo, a Nenad Bjelica imat će iz čega izabrati momčad koja je bi trebala biti konkurentna i u Europi.

– Zadovoljan sam svim dečkima, dobro su odradili pripreme, ali imamo i puno utakmica pred sobom pa će mi trebati dosta igrača – kazao je pred kraj priprema trener Nenad Bjelica.

Sad nastupa novi trener

Sad više nema puno vremena, uskoro bismo morali vidjeti rukopis novog trenera plavih. Iako je stigao pred kraja prošle sezone, kada je Dinamo već matematički osigurao naslov prvaka, a on vodio plave u finalu kupa koji su i osvojili, tek sada ćemo vidjeti njegov rad i njegovo djelo, sve ono na kraju prošle sezone bio je rukopis Marija Cvitanovića i Nikole Jurčevića.

– Naši navijači mojim momčadima nisu zviždali bez obzira na rezultat jer moje se momčadi bore – predstavio se, kad je došao, Bjelica. I treba mu vjerovati i dati vremena da radi, samo tako može nešto napraviti.

Dinamo u sezonu kreće u utorak, u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka igrat će s Hapoel Beer Shevom. Prva utakmice igra se u Zagrebu u 20 sati.

>> Pogledajte galeriju s dočeka Mariju Mandžukiću

1/13

Plavi u HNL kreću utakmicom s Rudešom koji ih je namučio i pobijedio prošle sezone. Ta se utakmica igra 27. srpnja (petak) u 20 sati kako bi Dinamo mogao odmorniji na uzvrat s izraelskim prvakom. A ta je na rasporedu već 31. srpnja, u Izraelu će se igrati u 19 sati po našem vremenu. I kad se vrate s tog puta, plave već 3. kolovoza (petak) čeka utakmica s Istrom 1961. Ta se utakmica po rasporedu trebala igrati u Puli, ali je zbog obveza plavih u Europi zamijenjeno domaćinstvo pa će se ovo drugo igrati u Maksimiru.

Suparnika u trećem pretkolu Lige prvaka, ako plavi prođu, doznat će između dviju utakmica s Hapoelom, i tu plavi nisu više nositelji.

>> Pogledajte kako su četiri vatrena odala počast Hrvoju Ćustiću

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:40 19.07.2018.

Zelim svim klubovima postenu i dostojanstvenu borbu, sa sto manje negativnosti i huliganstva. Ugledajte se na velicanstvene vatrene. Ujedinili su sve hrvate u citavom svijetu , bez i jednog incidenta. To je u biti i cilj svakog sporta.Sta ima ljepse od toga ,kada citava obitelj bez straha za svoju djecu, moze posjetiti svaku nogometnu prestavu. Ne dozvolite da nas dijele na jug i sjever na istok i zapad. To je svasticarima do sada dobro uspjevalo. Na krilima vatrenih pocmimo novu miroljubivu epohu u lijepoj nasoj. Krajnje je vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije