Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europsko prvenstvo

Norvežanke se tako dobro poznaju da mogu igrati u mraku

Goran Mrđen
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/6
07.12.2016.
u 15:07

Nadam se da se neće ponoviti pogreške iz prve utakmice. Imali smo ukupno 19 izgubljenih lopti. Radili smo po dvije-tri pogreške u nizu, a to kvalitetne ekipe poput Rusije i Norveške znaju jako dobro kazniti. Norveška je trkački dosta moćna. Toliko se dobro poznaju njihove igračice da bez problema mogu igrati u mraku – rekao je Goran Mrđen, izbornik Hrvatske

Nakon poraza od Rusije (26:32), rukometašice Hrvatske danas će protiv Norveške (20.45 sati) odigrati svoju drugu utakmicu na Europskom prvenstvu. S Norvežankama smo dosad igrali samo jednom na Europskom prvenstvu. Bilo je to 1994. godine kada smo ih pobijedili u skupini sa 16:15.

Potom smo četiri puta s njima igrali na Svjetskim prvenstvima. Pobijedili smo ih 1997. godine, a onda triput zaredom gubili. Najteži poraz doživjeli smo 2005. godine – 25:37, a najbolniji je bio onaj 2011. kada smo izgubili u četvrtfinalu.

– Nadam se da se neće ponoviti pogreške iz prve utakmice. Imali smo ukupno 19 izgubljenih lopti. Radili smo po dvije-tri pogreške u nizu, a to kvalitetne ekipe poput Rusije i Norveške znaju jako dobro kazniti. Norveška je trkački dosta moćna. Toliko se dobro poznaju njihove igračice da bez problema mogu igrati u mraku – rekao je Goran Mrđen, izbornik Hrvatske.

Norvežanke su poznate po tome da vole jako puno šutirati. Protiv Rumunjki uputile su 43 šuta. Nora Mork šutirala je 17 puta za sedam postignutih pogodaka. Zanimljivo je da je isto toliko šuteva imala i naša Andrea Penezić.

– Mi ćemo se poslije svakog našeg napada morati što brže vraćati, postigli pogodak ili ne. Ako se ne budemo vraćali, Norvežanke će nas iskontrirati bez problema. Protok lopte u našem napadu mora biti jako, jako dobar. Jer, kada je protok lopte dobar, onda dolazi i do puno laganijih pogodaka – istaknuo je Mrđen.

Norvežanke u obrani nemaju visokih igračica pa je to dobra prilika za naše visoke pucačice, Penezić, Marić i Mičijević.

– Istina, nisu visoke, ali su agresivne. Njihove obrambene igračice igraju jednu plitku obranu, ali brzo izlaze na igračicu koja šutira. Napraviti ćemo sve da se držimo što dulje u egalu. Nećemo odustati ni od pobjede ako nam se pruži prilika – istaknuo je Mrđen.

Ekaterina Nemaškalo, lijevo krilo reprezentacije, imala je samo tri šuta protiv Ruskinja i postigla je jedan pogodak.

– Baš smo gledale snimku prve utakmice. Ono na što moramo posebno paziti jest sprečavanje kontri i polukontri Norvežanki. Morat ćemo se brzo vraćati u obranu. Vidjeli smo na snimci da ostavljaju dosta prostora našem desnom krilu pa bi se Janković mogla danas proslaviti – zaključila je Nemaškalo.

Komentara 1

SS
sokac sa drave
22:26 07.12.2016.

Bez golmana,bez ideje,bez muda,bez trenera,bez volje.Jednostavno druga liga istok.Ova drzava i njeni lopovi su sve unistili,sport takodje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije