Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUCI NA METI

Ne potpirujte vatru: Sudačku organizaciju više nitko ne može nazvati servisom bilo kojeg kluba

Zagreb: VAR tehnologija kreće u nastavku prvenstva HNL-a
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
18.01.2023.
u 07:45

Čim je HNS odredio službene osobe za predstojeće kolo, službeni Hajduk cinično je napisao: “VAR sudac u utakmici sa Šibenikom je Mario Zebec. Hvala! #prgavafamilija”. Ovakve objave, kojima se sucima doslovno stavlja meta na leđa, zaista nisu potrebne. Inače, Zebec je u VAR sobi zbog nedavne teške operacije srca.

Današnjom utakmicom Gorice i Varaždina vraća nam se dobri stari HNL, liga koju ponekad i podcjenjujemo s obzirom na to kakvi igrači u njoj igraju. Dovoljno je podsjetiti na podatak da su u polufinalu SP-a u Katru bila šestorica HNL igrača, a više predstavnika od Hrvatske lige imale su samo lige petice. I nitko drugi!

Dok navijači Gorice strepe za ostanak, Rijekini vjeruju u uzlet s novim trenerom Jakirovićem, Osijekovi se pitaju kako će bez Kleinheislera i Belje, Hajdukovi vjeruju u borbu za naslov, a Dinamovi pak pozorno prate i borbu izvan zelenog travnjaka, za prijestolje u Maksimirskoj 128. Ono što mi možemo poželjeti je da bude što manje negativnih tenzija i priča o suđenju. Tome svakako trebaju pridonijeti i klubovi. Hajdukova prekjučerašnja objava, nažalost, ne ide u smjeru smirivanja tenzija. Jer, čim je HNS odredio službene osobe za predstojeće kolo, službeni Hajduk cinično je napisao: “VAR sudac u utakmici sa Šibenikom je Mario Zebec. Hvala! #prgavafamilija”.

I na taj način, još i prije prvog sučeva zvižduka, stavio golemi teret na Zebecova leđa. Leđa istog onog Zebeca koji je svojedobno na Poljudu doslovno spašavao živu glavu nakon što je prema njemu, usred travnjaka, huligan zamahivao šipkom. A onda takvim huliganima još samo trebaju potpirujuće izjave čelnika klubova...

06.11.2021., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, NK Osijek - NK Istra 1961. Sudac Mario Zebec Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

HNS je posljednjih godinu-dvije, na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem i šefom sudaca Brunom Marićem, učinio to da Sudačku organizaciju sigurno više nitko ne može nazvati servisom bilo kojeg kluba. To je činjenica. Da, hrvatski suci griješe, griješili su ove sezone i na štetu Hajduka i na štetu Dinama, isto kao što su im u nekim situacijama svojim pogreškama nenamjerno i pomogli. Ali, stvarati kontekst da to rade namjerno zaista nema nikakvog smisla. Ovakve objave poput Hajdukove, kojima se sucima doslovno stavlja meta na leđa, zaista nisu potrebne. Inače, Mario Zebec nedavno je bio na teškoj operaciji srca, zato je trenutačno samo u VAR sobi, no želi se opet vratiti suđenju na travnjacima. 

Komentara 6

Avatar nekakav
nekakav
08:02 18.01.2023.

hajduku je najbolje da šuti, kamoli komentira bilo što. šef hr sudaca javno izjavljuje da je navijač hajduka. šef hns-a isto to izjavljuje. suđenja zadnjih godina je u korist hajduka, svaki dvojbeni start ide u korist hajduka, nitko osim hajduka ne igra utakmice sa 10 minuta produžetaka, odnosno do gola kojim pobjeđuje ili barem dobiva neriješeno. svaku sumnjivu situaciju hajduk diže na nacionalnu razinu i kroz medije stvara galamu i pritisak na suce...

DU
Deleted user
15:16 18.01.2023.

sudačka organizacija = mafijaška organizacija

BJ
bjmaro
11:00 18.01.2023.

Krenuli su ovi nasilnici iz uprave Hajduka . Na kraju tu ligu ce zahvaljujući ovakvim pratiti isključivo huligani .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije