Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT I REPREZENTACIJA

'Velo misto' je utihnulo, ali euforija prije utakmice je bila veličanstvena

Split: Veliki broj navijača čeka na ulazak na stadion Poljud
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/16
26.03.2023.
u 08:00

Hrvatska remizirala protiv Walesa (1:1) u lijepom ozračju na Poljudu. Split je ovih dana živio za vatrene, svako pojavljivanje reprezentativaca izazivalo je euforiju

Cijela Hrvatska stala je jučer u “velo misto”, okupljena oko sportske nacionalne svetinje, naše nogometne reprezentacije, koja je na Poljudu prvi put dočekala Velšane i nažalost stigla samo do boda (1:1). Možda samo jednom, tamo dva mjeseca iza Oluje, u listopadu 1995. godine, u Splitu je vladala ovakva euforija uoči jedne utakmice hrvatske reprezentacije.

Tada, prije 28 godina, bio je to prvi nastup vatrenih ikada dotad na jugu Hrvatske, i to protiv tadašnjih svjetskih doprvaka Talijana, a ove subote, 25. ožujka 2023. godine, Split je u svome hramu nogometa dočekao svoje brončane junake sa Svjetskog prvenstva u Kataru.

Danima i tjednima u Splitu je najavljivana ova utakmica kao sportski događaj godine u gradu pod Marjanom. Svako pojavljivanje reprezentativaca u javnosti proteklih dana izazivalo je neizrecivu euforiju, osobito među djecom, koja će zauvijek pamtiti svoje bliske dugopoljske susrete sa svojim idolima, Modrićem, Kovačićem, Perišićem, Pašalićem, Livajom, Gvardiolom...

Split je doista učinio sve da se vatreni ovdje osjećaju kao pop ili rock-zvijezde. Onako kako i zaslužuje naš najistaknutiji i najutjecajniji sportski momčadski brend.

Živopisan, razigran i raspjevan, Split je eksplodirao na dan utakmice Hrvatska – Wales. Navijači iz svih dijelova Hrvatske, ali i dijaspore (najviše, naravno, iz Njemačke) pa i iz Bosne i Hercegovine, zaposjeli su gradske ulice, kojima su još od poslijepodneva odjekivale navijačke budnice i koračnice.

Navijačke udruge još su u jutarnjim satima u pratnji policije uredno raširile svoje transparente po ogradama poljudskog stadiona.

Među njima našla se i najveća navijačka zastava na svijetu, gigantsko platno sašiveno u Crikvenici, danas u zadivljujućim dimenzijama 84 x 14 m.. Potom su se navijači zaputili prema rivi, na kojoj je počeo nezapamćen show. Bubnjevi, pjesma, zastave, gromoglasno navijanje... satima prije početka utakmice. Kao da se u Splitu igralo finale Svjetskog prvenstva, a ne obična kvalifikacijska utakmica. A ozračje na tribinama Poljuda bilo je zaista čudesno, sve do potkraj utakmice kada su nas Velšani šokirali i stigli do boda na Poljudu.

Među raspjevanim navijačima našlo se i čak 1500 sjajno raspoloženih Velšana, koji u stopu prate svoju nacionalnu momčad. Njima je nogometna utakmica ionako, doslovno, najvažnija sporedna stvar. Oni su Split došli partijati, a tek onda, kada mamurluk ishlapi, navijati. Na kraju su s stadiona izašli euforični, zbog velikog boda. 

Split: Veliki broj navijača čeka na ulazak na stadion Poljud
1/19

Komentara 2

NI
NikolaBee
10:27 26.03.2023.

Cijeli Poljud nadgalasa grupica Velških navijača, to sve govori koliko je dobro igrala Hrvatska.

TR
Tripoli
09:48 26.03.2023.

Daleko je to od Velog mista....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije