Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dok traje French Open

Nadal operirao ozlijeđeni kuk: Učinci zahvata bit će poznati tek dan poslije operacije

Rafael Nadal file photo
Foto: Joe Toth/PRESS ASSOCIATION
1/13
03.06.2023.
u 00:02

Dok kralj Roland Garrosa Rafael Nadal pokušava sanirati ozlijdu zbog koje je otkazivao nastup za nastupom, njegov sunarodnjak i najbolji igrač na pojedinačnoj ATP ljestvici, 20-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz, bez poteškoća je svladao protivnika u trećem kolu i tako se plasirao u osminu finala

Najbolji španjolski tenisač svih vremena i kralj pariških zemljanih terena Rafael Nadal u petak je podvrgnut artroskopskom zahvatu na ozlijeđenom području lijevog kuka, objavio je njegov glasnogovornik Benito Perez Barbadillo. Postupak je izveden u Barceloni, a o učincima ovog operativnog zahvata javnost će biti upoznata u subotu, naveo je isti izvor.

Ozljeda mišića lijevog kuka razlog je zbog kojeg legendarni Španjolac, koji će u subotu proslaviti 37. rođendan, nije mogao braniti prošlogodišnji naslov osvojen u Roland Garrosu, turniru koji nijednom nije propustio od 2005., kad je u debiju došao do prvog od 14. pobjedničkih trofeja na pariškoj crvenoj zemlji.

GALERIJA Carlos Alcaraz uvjerljivom pobjedom u trećem kolu nastavlja natjecanje u Parizu

Rafael Nadal file photo
1/13

Ozljeda ga je zadesila tijekom meča 2. kola na ovogodišnjem Australian Openu, u kojem ga je pobijedio Amerikanac Mackenzie McDonald u tri seta. Nadal od tada nije zaigrao.

Španjolac je otkazivao nastupe od turnira do turnira, a 18. svibnja je obznanio da neće biti u stanju nastupiti u Roland Garrosu. Na konferenciji za medije koja je održana u njegovoj teniskoj akademiji, Nadal je najavio da će mu sljedeća sezona najvjerojatnije biti posljednja u karijeri.

VEZANI ČLANCI:

Njegov sunarodnjak i najbolji igrač na pojedinačnoj ATP ljestvici, 20-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz, bez poteškoća je u trećem kolu Roland Garrosa svladao Kanađanina Denisa Shapovalova (ATP - 32.) sa 6-1, 6-4, 6-2, a za pobjedu je trebao dva sata i 10 minuta.

Alcarazu je ovo treći nastup na pariškoj crvenoj zemlji, a najbolji rezultat mu je prošlogodišnje četvrtfinale. Za obranu prošlogodišnjih bodova Španjolac će u osmini finala morati pobijediti Talijana Lorenza Musettija (ATP - 18.) koji je s jednako uvjerljivih 6-1, 6-2, 6-4 pobijedio najbolje rangiranog Britanca Camerona Norrieja (ATP - 13.).

VEZANI ČLANCI:

Uvjerljivom pobjedom 6-2, 6-2, 6-3 nad Argentincem Diegom Schwartzmanom (ATP - 95.), do osmine finala je stigao i Grk Stefanos Tsitsipas (ATP - 5.), koji je prije dvije godine bio finalist Roland Garrosa. Tsitsipas će biti veliki favorit za plasman u četvrtfinale, jer će mu suparnik biti Austrijanac Sebastian Ofner (ATP - 118.) koji je u pet setova (5-7, 6-3, 7-5, 1-6, 6-4) svladao Talijana Fabija Fogninija.

VIDEO Koliko će Goran trpjeti ovakve ispade? Đoković opet urlao na Ivaniševića

Komentara 1

DU
Deleted user
04:33 03.06.2023.

Zasto nije nikada radio doping test?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije