Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sustiže li ga vrijeme?

Đoković nakon teško izborene pobjede: 'Moje tijelo odgovara drugačije, nego prije nekoliko godina'

FRA, ATP Tour, French Open 2022
Foto: EXPA/ Pressesports/ Nicolas Luttiau
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.06.2023.
u 20:19

"Nekad vam je potrebna pomoć fizioterapeuta, a nekad Boga i anđela", rekao je Đoković o svojim ozljedama nakon teškog meča protiv Španjolca Alejandra Davidovicha Fokinu u trećem kolu Roland Garrosa

Treći tenisač svijeta Srbin Novak Đoković svladao je Španjolca Alejandra Davidovicha Fokinu sa 7-6 (4), 7-6 (5), 6-2 i plasirao se u osminu finala turnira u Roland Garrosu na kojem je dvaput bio pobjednik, a eventualni treći trijumf donio bi mu rekordni, 23. naslov s četiri najveća svjetska turnira te mu omogućio da se nastavi boriti za kalendarski Grand Slam.

Đoković je u prvom (2-3) i drugom setu (0-2) nadoknadio rani 'break' zaostatka, a nakon što je poveo sa 2-0 u setovima, u trećem je bez poteškoća završio meč. Činjenica da je za pobjedu u tri seta Đoković utrošio tri sata i 36 minuta, dovoljno govori o tome da je Davidovich Fokina bio vrlo ravnopravan suparnik.

GALERIJA Novak Đoković nakon gotovo četiri sata igre uspio izboriti plasman u osminu finala

FRA, ATP Tour, French Open 2022
1/9

Za plasman u svoje 14. uzastopno četvrtfinale u Roland Garrosu, a ukupno 17., Đoković čeka pobjednika dvoboja između Poljaka Huberta Hurkacza (ATP - 14.) i Peruanca Juana Pabla Varillasa (ATP - 94.).

"Bilo je ekstremno teško, ne sjećam se kad sam igrao tri sata dva seta, možda protiv Nadala. Možda je zbog dana i uvjeta koji su bili zaista izazovni. Pokušavali smo se nadmudrivati. Kad sve podvučemo, moram biti jako sretan što sam dobio ovo u tri seta. Ovaj meč je mogao ići u četiri seta", rekao je Đoković nakon meča pa se dotaknuo problema s ozljedama:

VEZANI ČLANCI:

"Nemamo dovoljno vremena da nabrajam sve ozljede, lista je prevelika. Evo, pričamo o nečemu što me ne sprječava da igram, tu sam i igram. Nekad vam je potrebna pomoć fizioterapeuta, a nekad Boga i anđela. Realnost je takva da moje tijelo odgovara drugačije nego prije nekoliko godina, moram se prilagoditi. Na kraju dana završio sam meč, sve sam napravio da završim meč i da pobijedim."

VIDEO Koliko će Goran trpjeti ovakve ispade? Đoković opet urlao na Ivaniševića

Komentara 6

DU
Deleted user
23:05 02.06.2023.

Od Đokovića su na Rolland Garrosu od starijih nastupili Wawrinka, Gasquet, Monfils, i Isner, ali su eliminirani. Zbog ozljeda nema Del Potra, Čilića, Nadala, Murraya...znači, Đoković je trenutačno sa 36 godina najstariji na turniru. Zato je sasvim normalno da njegovo tijelo nema snagu mladih i snažnih igrača.

LE
lector2corrector
21:27 02.06.2023.

Zanimljivo, svaki put se naglašava kako je on Srbin. Po čemu? Po putovnici možda? I Pupi ima HR putovnicu, ali ziher nije Hrvat kao ja ;)

DU
Deleted user
21:30 02.06.2023.

sustize ga arogancija i komentari na racun Republike Kosovo dok mu ne zabrane nastupe ponovno kao i ruskim tenisacima nedavno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije