Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA ZLATO

Na finale stiže 50.000 navijača Argentine, šest tisuća zastava, dvije tisuće šalova, baloni...

FIFA World Cup Qatar 2022 - Semi Final - Argentina v Croatia
Foto: Paul Childs/REUTERS
1/5
18.12.2022.
u 11:26

Argentina će sigurno imati prevagu na tribinama. Naime, u Katar će doći više od 50 tisuća Argentinaca. Na tribinama će biti više od četiri tisuće plavo-bijelih balona, šest tisuća zastava, dvije tisuće šalova i još mnogo ostalih navijačkih rekvizita

Još je malo ostalo do velikog nedjeljnog finala Svjetskog prvenstva između nogometnih reprezentacija Francuske i Argentine. Jedni ili drugi će nakon nedjelje biti bogatiji za treći naslov svjetskog prvaka. Francuzi su zadnji naslov osvojili prije četiri godine u Rusiji, a Argentina na treći naslov čeka od 1986. godine kada je slavila u Meksiku.

Argentina će sigurno imati prevagu na tribinama. Naime, u Katar će doći više od 50 tisuća Argentinaca. Na tribinama će biti više od četiri tisuće plavo-bijelih balona, šest tisuća zastava, dvije tisuće šalova i još mnogo ostalih navijačkih rekvizita. Takva navala navijača jedne ekipe nije do sada zabilježena u povijesti Mundijala. Argentina će igrati kao na domaćem terenu. Koliko Argentincima znači podrška navijača, uvjerile su se sve suparničke reprezentacije 1978. godine kada su gaučosi na svom travnjaku osvojili naslov. Uostalom, dovoljno se sjetiti slika s nogometnih utakmica argentinske lige, pogotovo kada igraju Boca Junior ili River Plata.

Nemirno je u redovima branitelja naslova svjetskog prvaka Francuske, stižu informacije da je izbornik Didier Deschamps odlučio da neće koristiti usluge napadača madridskog Reala Karima Benzeme, odnosno rekao mu je kako je najbolje da napusti njihov reprezentativni kamp u Kataru. Vijesti su to koje donosi španjolski novinar Sergio Valentin, iako je Real poslao zeleno svjetlo za nastup u finalu, to se prema svemu sudeći neće dogoditi.

Nešto se događa između Deschampsa i Benzeme. To se moglo vidjeti i u javnosti, a bilo je jasno i nakon pobjede Francuske protiv Maroka u polufinalu Svjetskog prvenstva. Upitan o mogućem povratku Benzeme u Katar za finale Svjetskog prvenstva, Deschamps je pokazao nelagodu na to pitanje i ogradio se rekavši:

"Neću odgovoriti, sljedeće pitanje."

Nakon Adriena Rabiota i Dayota Upamecana, koji su u srijedu propustili polufinale protiv Maroka, te Kingsleya Comana, smještenog u izolaciju u četvrtak, još su se dvojica novih igrača Bluesa zarazila koronavirusom. Riječ je o Raphaëlu Varaneu i Ibrahimi Konatéu, dvojici ključnih igrača francuske obrane. Varane ima lagane simptome, a malo izraženiji su kod Konatéa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije