Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO ĆE DEBITIRATI U KOCKICAMA

Zvijezdu Bayerna želi Njemačka, ali on je odlučio: Želim igrati za Hrvatsku!

(SP)GERMANY-MUNICH-FOOTBALL-FRIENDLY MATCH-BAYERN MUNICH VS MOENCHENGLADBACH
Foto: Philippe Ruiz/XINHUA/PIXSELL
1/5
13.08.2021.
u 08:11

U reprezentativnoj karijeri Stanišić je odigrao jednu utakmicu za njemačku U-19 reprezentaciju. Srećom, odsad će igrati za Hrvatsku

Večeras počinje Bundesliga, a otvara je prvak Bayern u gostima kod Borussije iz Mönchengladbacha. U prvoj momčadi Bayerna, prema najavama, danas bi se trebao naći i Josip Stanišić. Njemački mediji pišu da je 21-godišnji Hrvat najveći dobitnik Bayernovih priprema i da je na utakmicama i treninzima oduševio trenera Juliana Nagelsmanna. Desni bek Benjamin Pavard lakše je ozlijeđen i propustit će početak sezone, a priliku u prvih 11 trebao bi dobiti Stanišić.

Na pripremnim utakmicama mladi nogometaš igrao je na poziciji lijevog beka, ali je njegova prirodna pozicija na desnoj strani obrane pa je realno očekivati da uskoči umjesto Pavarda.

(SP)GERMANY-MUNICH-FOOTBALL-FRIENDLY MATCH-BAYERN MUNICH VS MOENCHENGLADBACH (210729) -- MUNICH, July 29, 2021 (Xinhua) -- Josip Stanisic (R) of Bayern Munich controls the ball under the defense from Hannes Wolf of Moenchengladbach during a friendly match between Bayern Munich and Borussia Moenchengladbach in Munich, Germany, July 28, 2021. Bayern Munich lost 0-2. (Photo by Philippe Ruiz/Xinhua) Philippe Ruiz Photo: XINHUA/PIXSELL
Foto: Philippe Ruiz/XINHUA/PIXSELL

Stanišić je rođen u Njemačkoj, a roditelji su mu Hrvati te može igrati za hrvatsku i njemačku reprezentaciju. Doznajemo da je odlučio igrati za Hrvatsku, debi za mlade vatrene imat će već 2. rujna protiv Azerbajdžana, pa onda i 7. rujna protiv Finske.

Nogometnu karijeru započeo je u TSV Münchenu 1860, 2016. godine prešao je u SC Fürstenfeldbruck, a njegov talent prije godinu i pol prepoznao je Bayern, u čijim je omladinskim kategorijama igrao. Za prvu momčad Bayerna u prijateljskim utakmicama debitirao je kod Nike Kovača još prije tri godine, a službeni je debi imao potkraj prošle sezone na lijevom boku protiv Union Berlina.
Stanišić je po igračkim karakteristikama vrlo sličan Davidu Alabi, koji je u Bayernu također igrao na više pozicija u obrani. U reprezentativnoj karijeri Stanišić je odigrao jednu utakmicu za njemačku U-19 reprezentaciju. Srećom, odsad će igrati za Hrvatsku.

>> Pogledajte veliki razgovor s Goranom Ivaniševićem

Komentara 38

AS
ante_slavonac
08:20 13.08.2021.

super,svaka čast dečko, ima nade za nove snage

SN
Snv
08:37 13.08.2021.

Krv nije voda

GL
Glavica
09:02 13.08.2021.

Hrvatska mater me rodila hrvat cu biti i hrvat sam bio zivjela hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije