Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALENTIRANI STOPER

Milan želi Vuškovića: Legenda je ključna za transfer, Hajduk bi tražio do 16 milijuna eura?

Split: Susret Hajduka i Lokomotive u okviru 24. kola HNL-a
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
08.03.2023.
u 18:43

Prste bi u svemu mogao imati veliki Paolo Maldini, koji je ne tako davno došao u Hrvatsku gledati utakmicu juniorske Lige prvaka...

Luka Vušković (16) proživljava najvažnijih mjesec dana u svojem mladom životu. Imao je 'vatreni' debi protiv Dinama na Maksimiru u kojem se Hajduk nije proslavio (4:0), da bi već idući tjedan krenuo u susretu četvrtfinala Kupa protiv Osijeka i s ekipom proslavio pobjedu (2:1), a pritom zabio i svoj prvi pogodak za seniore. I u mlađim kategorijama počeli su ga pratiti raznorazni klupski 'teškaši', što još više do izražaja dolazi sada kada je u seniorima.

Talijanski Calciomercato sada je objavio kako ga želi Milan, koji je prošle sezone osvojio naslov prvaka Serie A. Rossoneri trenutno u kadru ima četiri mlada i potentna stopera - najstariji od njih je povremeni engleski reprezentativac Fikayo Tomori. No, na San Siru uvijek gledaju kako dovesti nekog talenta kojeg bi razvili pa promovirali na veliku pozornicu. Tako su, recimo, iz njihove juniorske momčadi u tekućoj sezoni stigla trojica igrača mlađih od 20 koji su prošli Milanovu školu nogometa.

Fabrizio Romano javio je da bi Hajduk za Vuškovića tražio između 12 i 16 milijuna eura. Splitski klub već je odbio izdašnu ponudu Paris Saint-Germaina, ali talijanski klub, za kojeg igra i Ante Rebić, navodno ima asa u rukavu. Direktor Milana Paolo Maldini, naime, mogao bi omekšati Vuškovića i uvjeriti ga da mora potpisati s njima. Barem se tako nadaju u klubu. 

Maldini je u listopadu prošle godine bio u Zagrebu, pratio je utakmicu juniorske Lige prvaka između Dinama i Milana u Kranjčevićevoj ulici, a očito je dobro upoznat i s talentima u splitskim redovima. Vuškovića prate i Manchester City, Barcelona, Real Madrid...

U juniorskoj konkurenciji ove je sezone odigrao 20 utakmica i kao stoper postigao čak devet zgoditaka. Trenutno je član U-17 hrvatske reprezentacije, za koju je u četiri nastupa stigao do jednog gola. 

 

Komentara 2

MR
MravLogicar
10:18 09.03.2023.

Je ovo cekaju ga u realu i pitaju se sta mu tako dugo treba...

BE
Berri
19:18 08.03.2023.

Neka se mali proda što je moguće prije jer će ga ovi pokopati i izraubati do Uskrsa. Ima jedan trener koji bi po svemu mogao biti dobar izbor za Hajduka. Gonzalo Garcia, Urugvajac, neopterećen pričama iz tzv. dalmatinskog bazena, a vidi se da zna posao. Posao zna i Ivan Leko, siguran sam da će Leko nanizati 4 pobjede i remi u slijedećih 5 utakmica, ali nije isto zabiti gol na 3-0 u ili na 0-1.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije