Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski bacač kugle

Mihaljević zadovoljan nastupom u Beogradu, ali kaže: Protivnik diže 330 kila utega, ja to ne mogu...

Filip Mihaljević
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
21.03.2022.
u 22:51

– Naši su rezultati strašni. Prvih šest rezultata nešto je neviđeno, svaki taj hitac mogao je biti za medalju. U ostalim disciplinama nije bilo tako gusto...

Hrvatski bacač kugle Filip Mihaljević može biti zadovoljan svojim nastupom na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Istina, nije osvojio medalju, bio je četvrti, ali nema si što prigovoriti. Imao je nastup na razini svojih dvoranskih nastupa ove sezone. Dakle, nije podbacio rezultatski jer mu je kugla u Stark areni doletjela do 21,83 metra što je samo jedan centimetar slabije od njegovog najboljeg rezultata ove sezone.

Ni rekord nije za medalju

– Jako sam zadovoljan. Žao mi je samo zbog ta dva centimetra više. Kad već nisam osvojio medalju, bilo bi super da sam postigao novi hrvatski rekord. Od šest serija triput sam bacio kuglu dalje od 21,50 metara što je više nego zadovoljavajuće. Nemam si zaista što prigovoriti. Da sam možda imao malo više svježine, mogao sam do rekorda – istaknuo je Mihaljević.

Rezultati bacanja kugle u odnosu na ostale discipline?

– Naši su rezultati strašni. Prvih šest rezultata nešto je neviđeno, svaki taj hitac mogao je biti za medalju. U ostalim disciplinama nije bilo tako gusto...

Šteta što je vaš najduži hitac, negdje na granici od 22 metra, na kraju bio prijestup?

– Da, malko sam se previše "izgurao" i dogodio se prijestup. Da je to bio dobar hitac, bio bih sto posto zadovoljan, a ovako sam zadovoljan 99 posto – nasmijao se Filip.

Nekako smo se svi nadali da će na prva dva mjesta biti Crouser i Walsh, a odmah iza njih Mihaljević, ali dogodilo se iznenađenje.

– U bacanju kugle uvijek može netko iskočiti. Ovoga puta to je bio Brazilac koji je iznenadio i Crousera, koji je računao na sigurno zlato, a odlazi kući sa srebrom. Znao sam da će Walsh baciti više od 22 metra. Na Romanija nitko nije ozbiljno računao, a čovjek baci više od 22,50 metara.

Što to Brazilac ima, a Mihaljević nema da bi osvojio zlatnu medalju?

– On diže 330 kilograma utega, a ja to ne mogu.

Kako se sada osjeća Crouser koji je ovamo došao po zlato?

– Baš sam nekoliko dana prije natjecanja komentirao s nekim ljudima i pitali su me je li Crouser uopće pobjediv. Rekao sam da je moguće da ga netko iznenadi. Imao je ove sezone problema s ozljedom, uvukla se malo i nervoza i dogodi se kiks. Natjecanje je dugo trajalo, bilo je sporo i sve je to utjecalo na Ryana.

Sve se jako oduljilo

Prvi put na jednom velikom natjecanju nije bilo kvalifikacija u bacanju kugle?

– Ne znam koliko je to dobro, a koliko nije. Činjenica je da su naši atletičari puno puta znali zapeti u tim kvalifikacijama i ostajali bi bez finala. Na kraju se ispostavilo da je bilo loše što nije bilo kvalifikacija jer u finalu nas je bilo 17 ili 18 i sve je to jako dugo trajalo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije