Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESICA

Dalić: Petkovića nisam otpisao, čekam ga, a Šutala pratim i imat će priliku

Zagreb: Zlatko Dalić objavio popis igrača za prijateljske utakmice protiv Slovenije i Bugarske
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
21.03.2022.
u 11:15

Hrvatska će odmjeriti snage sa Slovenijom 26. ožujka na stadionu Education City, a tri dana kasnije na istom će stadionu zaigrati protiv Bugarske

Hrvatska nogometna reprezentacija kreće u novu akciju. U 11 sati izbornik Zlatko Dalić najavio je posljednje detalje uoči odlaska vatrenih u Dohu. Svjetski doprvaci okupit će se u 19 sati, naravno djelomično, neki će doći i izravno u Dohu. 

Presicu pogledajte na našem portalu i društvenim mrežama...

Naša reprezentacija odmjeriti će snage sa Slovenijom 26. ožujka na stadionu Education City, a tri dana kasnije na istom će stadionu zaigrati protiv Bugarske.

– Od prvog popisa otpali su Brozović i Vrsaljko zbog ozljeda, šteta je i žao mi je zbog toga. Okupljamo se u Zagrebu, ali pet igrača dolazi direktno u Dohu iz svojih klubova. Motiv nam je veliki u nadolazećim utakmicama kako bismo se pripremili za ono što nas čeka u lipnju.  Ovo će biti jako dobar test za sve nas da vidimo što možemo, da se pripremimo za Ligu nacija u šestom mjesecu – najavio je Dalić pa nastavio:

– Ima nas 25 i nekakva ideja jest da svi igraju. Dat ćemo šansu svim igračima, ali nema smisla da ih opteretimo maksimalno i želim isprobati sve igrače. Cilj nam je da svi igraju. Napravit ćemo dvije ekipe za te dvije utakmice, oni su u svojim klubovima jako opterećeni, mislim da će i njima dobro doći da ih malo rasteretimo, a to je i mogućnost da isprobamo sve igrače. 

– Svako okupljanje nosi pritisak, ali sada je malo opuštenije. Naravno, ne smijemo zanemariti, moramo ostvariti cilj – dvije pobjede. Izaći ćemo, organizirati druženja i večere, da dečki koji nisu uvijek s nama osjete kako je to, da napravimo pravo zajedništvo, ali ne smijemo zanemariti ni taj pravi cilj. Ne želim podcijeniti protivnike, naprotiv, ni Sloveniju ni Bugarsku. Bit će to ozbiljne utakmice.

– Uvijek se nešto dogodi što ne očekujemo kao ovo s Vrsaljkom i Brozovićem. Naravno da mi uvijek pratimo i druge klubove, igrače i ostale, mi uvijek pratimo, mladu reprezentaciju i sve. Šutalo i drugi, bez brige. Pogotovo iz mlade reprezentacije. Mislim da je tu osnova reprezentacije, ali imamo širinu, svaka pozicija je popunjena – po dva, tri igrača... Imamo spoj iskustva i mladosti. Samo, daj Bože, da svi budu zdravi. Bez starijih to neće ići, ali imamo i mlade koji daju tu novu energiju. 

Petković?

– Petkovića ne želim otpisati i nisam ga otpisao. Želim ga onakvog kakav je bio u kvalifikacijama za SP i mislim da je to za sve nas dobro. Jedva čekam da bude u pravoj formi, mislim da nije u pravoj formi, ali nisam ga otpisao i ne želim ga otpisati. Želim ga tu, neka ovo shvati dobro, samo želim da bude na pravom nivou. Želim ga kao napadača, tako ga vidim.

Šutalo?

– Tu nema straha. Svi koji zaslužuju dobit će svoju priliku, Šutalo samo neka nastavi ovako kako igra u klubu.

HNL?

– Uvijek je naša liga bila temelj. Sve je više pratimo, mislim da je ona temelj svega. Igrači su iz naše lige odlazili van.

Golmani?

– Jednu će utakmicu braniti Ivušić, jednu Livaković. Za Grbića sam rekao, želim da ima minutažu koliku može, ako ne bude branio u klubu do šestog mjeseca, onda ga ne mogu pozvati, nemam pravo na to. Nemamo straha za vratare, ima i mladih koji dolaze, ali bez fonda utakmica to neće ići. 

Podsjetimo, Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić odlučio je aktivirati pretpozive Mili Škoriću i Nikoli Moru, koji će se tako priključiti vatrenima za prijateljske oglede protiv Slovenije i Bugarske. Razlog su ozljede Marcela Brozovića i Šime Vrsaljka. 

Osijekov branič Mile Škorić priključit će se reprezentaciji na okupljanju u Zagrebu u ponedjeljak 21. ožujka, a veznjak moskovskog Dinama Nikola Moro stići će ravno u Dohu, kamo svjetski doprvaci dolaze u utorak.

 

POPIS:

VRATARI: Dominik Livaković, Ivo Grbić, Ivica Ivušić BRANIČI: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Marin Pongračić VEZNJACI: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić NAPADAČI: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Mislav Oršić, Marko Livaja, Ante Budimir PRETPOZIVI: Lovre Kalinić, Mile Škorić, Antonio Mirko Čolak, Nikola Moro
 

Komentara 9

AM
Ameise
12:41 21.03.2022.

I oni u Dinamu cekaju Petkovica 😏

Avatar Cadafel
Cadafel
12:26 21.03.2022.

Petkovića tzi čekaš...hahahaha...ti nisi normalan...da je što valjao bio bi na transfer listi

KL
Klavocin
12:11 21.03.2022.

Veli da čeka lovru kalinić, da je odličan ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije