Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik uz Noru

'Mi smo hrvatski ambasadori na terenu, ali i kada trebamo pomoći'

Igor Štimac portal
Davor Javorović/Pixsell
05.02.2013.
u 10:11

– Južna Koreja će nas u srijedu nedvojbeno natjerati na to da igramo odlično da bismo je pobIjedili – kaže izbornik Štimac.

Malena Nora dignula je Hrvatsku na noge, pokazala je da u nama ima još puno srca, a veliki doprinos dali su i hrvatski nogometni reprezentativci. Mateo Kovačić je već u prvim danima u Milanu uspio animirati cijelu momčad Intera.

Pažljivo s Korejcima

Pojedinačno su se javili gotovo svi naši reprezentativci, od Vedrana Ćorluke, Nikole Kalinića i Ivana Strinića do Dejana Lovrena i Ivana Perišića. Teško je doći i do informacija tko se sve javio, neki su to napravili u tišini.

U akciji za veliku lavicu Hrvatske uključio se i izbornik Igor Štimac, kojeg smo ulovili upravo kada je ulazio u zrakoplov u London, koji je u polijetanju kasnio sat i pol. Štimac je uplatio 30 tisuća kuna.

– Ma kako se ne bih uključio u akciju! – rekao je.

Kada se u Londonu okupe svi reprezentativci, izbornik će održati sastanak. Prije nego što se reprezentacija usredotoči na utakmicu s Južnom Korejom (Craven Cottage, srijeda, 15 sati) donijet će odluku da dodatno pomognu malenoj Nori.

– Neki su igrači već individualno pokrenuli akcije, vjerujem da ćemo nešto napraviti i mi kao reprezentacija. Mi smo hrvatski ambasadori na terenu, ali i u trenucima kada treba pomoći ljudima u teškim situacijama – kazao je Štimac uoči ulaska u zrakoplov.

O utakmici s Južnom Korejom nije trošio previše riječi, neće mu ona nešto posebno otvoriti ili zatvoriti oči, ali pokazat će mu neke smjernice uoči 22. ožujka i dvoboja sa Srbijom.

Odgovor na terenu

– Južna Koreja je neugodan rival, želimo pobjedu, a do nje ćemo doći samo budemo li odlično igrali – rekao je Štimac, koji će na Fulhamovu stadionu prigodu dati sedamnaestorici nogometaša od 20 pozvanih, a očekuje se da će u dresu Hrvatske debitirati Arijan Ademi i Franko Andrijašević.

Kada smo mu u kratkom razgovoru spomenuli najnovije istupe Siniše Mihajlovića, koji je počeo podgrijavati vatru uoči dvoboja godine, Štimac se samo nasmijao. Poznaje on dobro srpskog izbornika, zna što od njega može očekivati, ali za sada ne želi u protunapad. Još je davno Štimac odlučio da će sve učiniti da se smiri napetost, jer je svjestan da je hrvatska reprezentacija kvalitetnija od srbijanske i nema potrebe da igra kojekakve utakmice izvan travnjaka.

– Mi ćemo govoriti na terenu – rekao je nedavno Štimac i toga se i dalje drži.

Inače, osim malog kašnjenja zrakoplova, sve je više-manje bilo po planu. Hrvatski reprezentativci okupljaju se u Londonu, u ponedjeljak nisu trenirali.

Za utorak je trening planiran u Fulhamovu kampu 40 kilometara izvan Londona. Kockasti će trenirati u Motspur Parku, a Craven Cottage osjetit će tek uoči utakmice s J. Korejom, posljednje provjere uoči dvoboja sa Srbijom 22. ožujka.

Komentara 3

SE
sestrićna
11:21 05.02.2013.

a što reći--nema boljih i poštenijih--

SV
sven222
18:04 05.02.2013.

interesantno kako novinaru kao slučajno saznaju o donacijama gore navedeni...oni toliko žele ostati anonimno i toliko se trude da im slučajno mial ode do novinara a uputili su ga svojim prijateljima....a što je sa ostalim (običnim) ljudima??? da budemo jasno nisu oni meni ništa nešto više od ostalog puka,već oni nisu ništa veće od ostali već samo u svojim glavama i kod pojedinaca koji moraju imati idole....

OB
-obrisani-
20:55 05.02.2013.

a očekuje se da će u dresu Hrvatske debitirati Arijan Ademi i Franko Andrijašević. >>>>> Ne znam cime su ova dvojica zasluzili poziv u repku. Vjerovatno je potrebno dici im cijenu i prodati ih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije