Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
marko tomas:

Mi nažalost imamo slabiji domaći teren od ostala tri polufinalista

19.10.2013., Dom sportova, Zagreb - ABA liga, 04. kolo, KK Cedevita - MZT Skopje Aerodrom. Marko Tomas, Cade Davis.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
14.04.2015.
u 16:35

- Još kao klinac igrao sam ABA ligu, no od tada nisam zamijetio nepodnošljiv pritisak u Podgorici - ističe Tomas uoči polufinala

Danas i sutra igraju se prve dvije utakmice polufinala doigravanja ABA lige i obje serije na tri pobjede mogle bi biti jako zanimljive. I ona između Budućnosti i Cedevite, a posebice beogradski okršaji Crvene zvezde i Partizana.

– Ovo je pravednije za momčadi koje su tijekom cijele sezone imale konstantu. Ovo bi trebao biti stalan model – ističe Cedevitin kapetan Marko Tomas.

Košarkaši Cedevite otputovali su u Podgoricu sa 14 igrača, dvojicom više no što stane u zapisnik, no ni đetići nisu momčad kratke klupe. I dok nam se vanjske linije čine podjednakima, na centrima bi Cedevita trebala biti u prednosti, što ističe i Tomas:

– Na teškom centru imamo Baraća i Bilana, dva slična igrača, i prednost u odnosu nad Planinićem. No, protiv Cibone se pokazalo da imamo problema kada suparnici igraju s dvije četvorke, a Podgoričani tu imamu odlične igrače kao što su Savović, Vitkovac, Subotić i Dašić.

Dvije utakmice u 24 sata

Križevčanin ima iskustvo igranja u brojnim doigravanjima jer igrao je i u Španjolskoj i Turskoj.

– Ovdje je nešto drugačiji sustav jer se u dva dana igraju dvije utakmice, no ne treba gubiti glavu čak i ako krene nešto po zlu nakon prve. A kada bismo prvu utakmicu dobili, to bi nas dodatno diglo, a oni bi možda potonuli.

Treba li u takvim okolnostima kratiti rotaciju ili se oslanjati na energetsku širinu, što voli raditi Cedevitin trener Jasmin Repeša.

– Ako jedna petorka izgleda dobro na terenu, ne bi je trebalo razbijati, no ako momčad nije tijekom sezone navikla igrati u visokom ritmu puno minuta, onda je to teško mijenjati.

Kecman – najbolniji poraz

Od sva četiri sudionika polufinala Cedevita ima najslabiji domaći teren.

– To je jedan od naših problema koji se osjetio i u Eurokupu i ABA ligi. Mega vizura nije momčad protiv koje bi nam trebala pomoć tribina, no kada bi bilo više ljudi bio bi to i veći pritisak za nas igrače, da igramo brže, bolje, jače... Ove sezone dosta smo utakmica dobili u gostima, od tri euroligaške pobjede, dvije smo izborili u gostima, a u Eurokupu smo imali isti omjer pobjeda i poraza u gostima i doma. Stoga, ovo je nova prilika da dokažemo da u gostima igramo bolje.

Najbliže osvajanju ABA lige Marko je bio u Ciboninu dresu, 2010. godine.

– Bili smo prvi, bili smo domaćini, a i te sezone dvaput smo pobijedili Partizan i, kada vrtim film karijere, to mi je uvjerljivo najbolniji poraz, bolniji od onih s reprezentacijom. Nije problem izgubiti u posljednjoj sekundi, no problem je kada ti već proslaviš pobjedu pa primiš tricu poput Kecmanove. A i Bogdanović će teško ponoviti tricu u takvom ambijentu i takvom trenutku – zaključio je Marko.

>> Sastanak u Beogradu: Deloitte će izraditi plan za spas ABA lige

Komentara 2

TJ
tom.joad.921230
19:23 16.04.2015.

Ovo danas nema veze sa košarkom,največa krivica je svakako na ciboni.Godinama su uništavali košarku dok napokon i sebe nisu uništili.Ostali smo na cedeviti ,klubu igrački hrvatskog tajkuna.Koga zanima taj klub?Onih 100 u cedevitinim majicama koji valjda za "nagradu" dobijaju od gazde besplatne karte? Split,Zadar i Šibenik su uvik bili centar hrvatske košarke i bez njih nikad nečemo imat jako prvenstvo.

JO
joaopinto
11:14 15.04.2015.

vi nemate ono čuku a uz to ste plačenici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije