Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avangard slavio u Ledenoj

NHL zvijezde navijale u Maksimiru, pa pobijedile Medveščak

Medveščak - Avangard
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
21.10.2015.
u 23:38

Medveščak je porazom pao na sedmo mjesto Zapadne konferencije.

U Ledenoj smo odgledali film 'Nestali u 73 sekundi'. Nažalost, Angelina Jolie nije bila u glavnoj ulozi, već Jastrebovi iz Omska, kojima je trebala svega minuta i 13 sekundi da osiguraju pobjedu (1:0) protiv Medveščaka. Dakle, Zagrepčanima je vrlo brzo ugasla nada kako će baš protiv Avangarda stati na kraj crnoj seriji, u kojoj broje pet poraza u nizu.

– Stvar je jednostavna, Avangard je bolje ušao u utakmicu, zabio rani gol, a zatim je uslijedila rovovska bitka. Stiskali smo na sve strane, i ovim porazom smo razočarani – kazao je trener medvjeda Gordie Dwyer, čija je momčad sad sedma na Zapadu.

Nisu se ni snašli, a bilo je gotovo. Štoviše, gol Aleksandra Perežogina mnogi nisu ni stigli vidjeti.

– Kakav peh! Zakasnio sam tri minute tražeći parking, pa večeras nisam vidio niti jedan gol. A prije dva dana protiv Jugre ih je bilo petnaest uključujući i kaznene udarce! Na tu utakmicu, zbog noćne smjene, nisam mogao doći – žalio se navijač sa sektora B. 

Jastrebovi iz Omska, grada u čijem je zatvoru služio i Dostojevski, u našoj su se metropoli lijepo provodili. A za pobjedu su se pripremali na – Maksimiru

– Navijali smo prošle večeri za Dinamo na Maksimiru! Nogomet je u našem Omsku vrlo slab, mi hokejaši smo najbolji klub u gradu, a popularna je još tek ženska odbojka – pričali su Rusi, pa dodali:

– Ligu prvaka gledati uživo nismo smjeli propustiti. Čim smo stigli u Zagreb produžili smo na utakmicu. Šteta, imao je Dinamo lijepe prilike, bio na korak do slavlja. Gledali smo u nedjelju moskovski derbi između Spartaka i Lokomotive. Znamo za vašeg Vedrana Ćorluku, igrao je i on... – pričali su Rusi. 

Za plave su navijali Pavel Valentenko, Denis Parshin, Martin Erat i Vladimir Sobotka. Posljednja dvojica, koje je na djelu mogla vidjeti i publika u Ledenoj, renomirani su NHL igrači koji zajedno imaju preko tisuću utakmica u NHL–u. 

– Neki od nas smo tramvajem išli u Maksimir. Mi smo skromni, ništa nam nije problem – dodao je Oleg Malicij, jedan od zaposlenika ruskog kluba s jugozapada Sibira.

Sreli smo i pedesetak ruskih navijača.

– Mnogo je obitelji iz Omska preselilo u Njemačku, a ovo nam je rijetka prilika, možda i jedina, da uživo vidimo klub...

Medveščak je porazom pao na sedmo mjesto Zapadne konferencije (36 bodova iz 24 utakmice), a u petak će ugostiti Baris iz Astane (12. na Istoku).

Dodajmo kako su medvjedi dobili i pojačanje, stigao im je kanadski napadač Alexandre Bolduc (33)  koji je nastupao u NHL-u i AHL-u.

>>Dwyer: Nastavljamo igrati napadački, a pobjede će već doći

Komentara 1

ZI
ziko555
22:40 21.10.2015.

zar netko jos gleda hokej

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije