Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubljana

Mandarić prodaje Olimpiju za šest milijuna eura

Milan Mandarić
Foto: Press Association/Pixsell
1/6
18.06.2019.
u 13:22

Mandarić je kupio ljubljanski klub u lipnju 2015. godine za četiri milijuna eura od crnogorskog biznismena Izeta Rastodera

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane u novu sezonu mogao bi krenuti s novim vlasnikom. Naime, srpski tajkun Milan Mandarić (80) namjerava prodati klub Talijanu Gabrieleu Nardinu za šest milijuna eura.

Nardin je već uključen u slovenski nogomet kao vlasnik niželigaša Jadrana iz Dekana kraj Kopra.

>> Pogledajte razgovor s Milanom Mandarićem

Kako prenosi dnevnik Ekipa SN, Nardin ima rok do 10. srpnja do kada mora platiti prvu ratu od tri milijuna eura, a do konca kolovoza i ostatak novca.

Mandarić je kupio ljubljanski klub u lipnju 2015. godine za četiri milijuna eura od crnogorskog biznismena Izeta Rastodera.

Sadašnja Olimpija je inače osnovana 2005. godine i nema nikakve veze s originalnom, koja je ugašena 2004. kada je bankrotirala.

Natjecanje je započela u najnižem rangu natjecanja, a do prve lige je dogurala 2009. godine. Olimpija je do sada  dva puta bila slovenski prvak (2016, 2018), posljednji put pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Igora Bišćana. Prošle sezone je bila druga.

Milan Mandarić je do sada bio vlasnik belgijskog Charleroia, francuske Nice, te engleskih klubova Portsmouth i Leicester.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije