Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripreme za brazil

Hrvatska na krilima Perišićeva dva pogotka slavila protiv bezopasnog Malija

Hrvatska - Mali
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
31.05.2014.
u 18:03

Prema onome što je najavljivao izbornik Niko Kovač u početnom sastavu biti će Mario Mandžukić dok će nastupiti i posljednji koji se priključio reprezentaciji - Luka Modrić.

Hrvatska nogometna reprezentacija uspješno je prošla prvu pripremnu utakmicu uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu. Naši nogometaši pred prepunim tribinama u Gradskom vrtu pobijedili su Mali sa 2:1, a oba pogotka naših postigao je Ivan Perišić.

Niko Kovač je u početnom sastavu odlučio Schildenfelda pretpostaviti Lovrenu, Vida je bio na lijevom beku, a Sammir na poziciji razigravača. Hrvatska je dobro krenula od samog početka utakmice, već u sedmoj minuti Srna je lijepo prošao po strani, ubacio za Olića čiji je udarac blokiran, a u desetoj minuti Perišić se nije najbolje snašao nakon što mu je Mandžukić spustio loptu glavom. No, u 15. je bio prisebniji, Rakitić ga je sjajno proigrao, igrač Wolfsburga našao se sam ispred vratara i mirno ga matirao. U 23. minuti istaknuo se vratar Malija koji je najprije obranio Srnin udarac iz slobodnog udarca, a zatim i odbijanac Olića.

Foto: Davor Javorovic, Petar Glebov, Dusko Jaramaz/PIXSELL

Do kraja poluvremena Hrvatska je napadala, Maliju nije dopustila da se približi vratima Pletikose, ali nije bilo ozbiljnijih prilika. U nastavku se igra malo i razvodnila, umor od priprema uzeo je danak, a na to je utjecao i veliki broj izmjena u obje momčadi. Nije bilo pravih prilika do 63. minute, a onda je udarac Vrsaljka vratar Malija odbio u korner nakon kojeg je pao drugi gol. Rakitić je ubacio, Olić proslijedio na drugu stranu, a Perišić svojim drugim pogotkom na utakmici potvrdio dobru formu iz Wolfsburga.

U 72. minuti Mateo Kovačić sjajno je uposlio Nikicu Jelavića, koji izbija ispred vratara Malija, ali nakon sumnjivog starta braniča Malija pada na travnjak, a sudac se nije oglasio. Do kraja utakmice Mali je uspio smanjiti nakon svog prvog ubačaja iz kuta na utakmici. Vukojević je pokušao s linije spasiti gol, pogodio je Traorea u ruku, a sudac je ipak pokazao na centar.

U svakom slučaju, Hrvatska je ostvarila pozitivan rezultat, a to je najbitnije za dobru atmosferu. Igra baš i nije bila sjajna, ali nakon teških priprema nismo ni mogli očekivati nešto drugo. Bitnije je da u pravoj formi dođemo u Brazil.

>>Evo koje igrače bi čitatelji Večernjeg lista vodili u Brazil na SP!

>>Kovač već zna sastav za Brazil, traži se posljednji član prvih 11!

Komentara 30

DU
Deleted user
16:51 31.05.2014.

... „politički podoban“ (hrvatski?) komentator bolje od tisuća gledatelja (i milijuna nas, Hrvata) „zna“ da je pozdrav Za Dom Spremni „iz nekih lošijih vremena“?! Sramotno. Teško da bi više prenosio reprezentativne utakmice da smo u istoj državi koju smo krvlju stvarali!

Avatar mohito
mohito
15:39 31.05.2014.

modrinjo je smijesan sa novom frizurom :)….ajde sam nek se sve prodje bez novih ozljeda...

Avatar tajar
tajar
18:11 31.05.2014.

Lako je bilo s Malim, a kako ćemo igrati s velikima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije