Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO PAĐEN

'Majoli je izgubila autoritet izbornice zbog prijateljstva s igračicama'

Iva Majoli
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/7
09.03.2019.
u 15:30

O sudbini Ive Majoli kao izbornice hrvatske Fed kup reprezentacije odlučivat će, dakle, Upravni odbor HTS-a, a njegov se sastanak očekuje koncem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca

Iako se u početku činilo da Iva Majoli ima podršku predsjednice Hrvatskog teniskog saveza Nikoline Babić, što više vremena prolazi od neuspjeha naše Fed kup reprezentacije u Bathu, sve je jasnije da će osmo posrtanje u “bunaru” Euroafričke zone Ivu stajati izborničke glave. Uz opasku da se “Iva odlično slaže s igračicama” gospođa Babić tada nam je rekla:

U ekipi nešto ne štima

– Ništa ne želimo prelomiti preko koljena. Ja nisam struka. Prije svega sam za to da funkcioniraju sva tijela Saveza. Imamo mi i Stručni odbor kojim rukovodi Riječanin Ivo Pađen koji će dati svoje mišljenje, pa ćemo o tome raspravljati i na Upravnom odboru. Vremena ima, ne treba se žuriti.

Potražili smo gospodina Pađena, rođenog Riječanina (1965.), koji je, kaže, cijeli život u tenisu. Juniorski staž proveo je u zagrebačkom Metalcu, potom je u Njemačkoj i Italiji igrao lige. U Stručnom je odboru HTS-a u posljednjih 15 godina (s prekidom od jednog četverogodišnjeg mandata), a posljednje tri godine obnašao je dužnost predsjednika tog odbora. Da, obnašao je, jer je u međuvremenu – podnio ostavku.

– Nema tu nikakve zle krvi, naprosto sam se odlučio zahvaliti jer imam previše posla. Radim dnevno 8-10 sati kao trener u TK Kvarneru, u turističkoj sezoni još i više, a još sam i predsjednik Zbora teniskih trenera Hrvatske. Kao takav ću po dužnosti ostati član Stručnog odbora, ali predsjednik neka bude netko drugi – napomenuo je Pađen.

On kaže da se Stručni odbor ionako više bavio mlađim selekcijama, a da su seniorske reprezentacije, i muška i ženska, pod izravnom ingerencijom Upravnog odbora HTS-a. Ali se nije libio dati svoje osobno mišljenje o Ivinu izbornikovanju.

– Apsolutno sam nezadovoljan radom i rezultatima Ive Majoli. I mislim da nema tog čovjeka u Hrvatskoj koji je zadovoljan. Vidi se da u reprezentaciji nešto ne štima jer mi nikad nismo nastupili u kompletnom sastavu. A nikad nismo ni saznali zbog čega su pojedine igračice otkazivale, malo je toga rečeno javno, više se o tome šuškalo – ističe Pađen.

Krajan bi vodio cure i dečke

O sudbini Ive Majoli kao izbornice hrvatske Fed kup reprezentacije odlučivat će, dakle, Upravni odbor HTS-a, a njegov se sastanak očekuje koncem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca. Razgovarali smo s nekim od članova tog tijela, ali nisu bili raspoloženi davati izjave za javnost. Čini se da i sami osluškuju kakav će konačan stav oko toga zauzeti predsjednica Babić. Ona će očito imati presudnu riječ.

No, nisu skrivali nezadovoljstvo vođenjem Fed kup reprezentacije. Zamjeraju Ivi da je “u želji da bude prijateljica igračicama izgubila autoritet izbornice”. Pa se tako događalo da je igračicama dopuštala da u tjednu Fed kupa idu igrati kvalifikacije na pojedinim turnirima jer im “trebaju WTA bodovi”. Tolerirali su to godinama, ali sad im je prekipjelo.

U svemu ovome važna je i činjenica da je prije 10-ak dana Jelena Kostanić-Tošić imenovana sportskom direktoricom HTS-a. Pađen misli da bi onda ona po vokaciji trebala biti i predsjednica Stručnog odbora. A možda i nešto više. Zasad se u kuloarima kao nasljednik Majoli najčešće spominje Željko Krajan, koji se dokazao u Davisovu kupu, a imao je izvrsne rezultate i u individualnom radu s tenisačicama... 

>> Ovo je 5 najutjecajnijih žena u hrvatskom sportu

Komentara 5

GV
golub Vaso
15:47 09.03.2019.

samo mi nije jasno kako misle nekoga prisiliti da nastupa za reprezentaciju u trećoj razini Fed cupa

AN
antonelić
17:07 09.03.2019.

sjećam se kad je onomad naša iva osvojila pariz , drugi dan je bila članica mladeži hadeze-a ... to se ne zaboravlja , to tzv. domoljublje i vlastito dupe ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije