Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navijačko zagrijavanje

'Lijepa li si' 
i flamenco zauzeli ulice Bordeauxa, a bilo je i slika s prekriženim likom Zdravka Mamića

Hrvatski navijači u Bordeauxu
Foto: Sanjin Strukić/REUTERS
1/24
22.06.2016.
u 08:10

– Bježite ljudi, bježite iz grada – zaorilo se u centru Bordeauxa. Sad su Španjolci u čudu gledali, ali ubrzo su se dvije navijačke kolone stopile u jednu.

Pivo je teklo u potocima, Španjolci su prvi zauzeli pozicije u Bordeauxu.

– Kako i neće kad je granica od Bordeauxa do Španjolske nešto više od 200 kilometara. A Madrid je udaljen 650 kilometara, to vam je pet sati autocestom – objašnjava Tihomir iz Zaprešića, koji je nekako nevoljko gledao kako se na trgovima u centru Bordeauxa pleše flamenco.

Respekt Modriću i Raketi

Postarija gospođa uz društvo s megafonom rasplesala se “do boli”... A onda je oko podne krenulo... “Kockice” su se počele okupljati, iz minute u minutu bilo je sve više hrvatskih navijača.

Na ulicama Bordeauxa, unatoč gotovo trideset stupnjeva u zraku, postajalo je sve vrelije.

– Bježite ljudi, bježite iz grada – zaorilo se u centru Bordeauxa. Sad su Španjolci u čudu gledali, ali ubrzo su se dvije navijačke kolone stopile u jednu. Miroljubivi su i Španjolci i Hrvati, rijetko kada je bilo nereda po ulicama na velikim natjecanjima. Tako je bilo i u Bordeauxu...

Zajedno se plesao flamenco, ali i pjevalo “Lijepa li si”, uz ovacije se napucavala lopta u zrak... Zagrljaj, pjesma, nazdravljanje, pivo... I zajednička ljubav.

– Luka, Luka Modrić – odzvanjalo je na glavnom trgu u Bordeauxu.

Čarobnjak iz Zatona Obrovačkog miljenik je navijača Reala, a ne treba ni govoriti koliko ga vole navijači Hrvatske. Tek tu i tamo čulo se kako uzvraćaju navijači Barcelone. Ali, i oni imaju svoje adute na obje strane. Skupina hrvatskih i španjolskih navijača počela je zajedno izvikivati imena Andrésa Inieste i Ivana Rakitića...

Toliko povezanosti rijetko se može vidjeti na jednom mjestu kada igraju reprezentacije. Modrić i Rakitić idoli su navijača u dva najveća španjolska, možda i svjetska, kluba. U svakom trenutku osjeća se strahopoštovanje prema njima.

Bordeaux voli Hrvate

– Sigurni ste da Luka neće igrati? Šteta, volio bih ga vidjeti na terenu, ali dobro je za nas. On bi sam mogao pobijediti Španjolsku. U našoj reprezentaciji nema takvog veznog igrača – raspričao se navijač Španjolske u dresu Sergija Ramosa.

Očito je navijač Reala, oni iz Barcelone ne vjeruju da ima boljeg od Inieste, ludo su zaljubljeni u njega. Kako se utakmica bližila, zajedničke kolone navijača kretale su se prema stadionu. Atmosfera za pet.

– Evo zašto volim velika natjecanja, ljudi uživaju u svakom trenutku, zbog toga se nogomet i igra – sjetno će kolega.

Valjda u Bordeauxu uvijek mora biti tako, Hrvatska je 1998. godine dva puta igrala u ovom lijepom gradu, izgubili smo od Argentine, pobijedili Rumunjsku... I sada Španjolska. Uvijek je odlično ozračje, stanovnici Bordeauxa odahnu kad čuju da im u goste dolazi Hrvatska.

– Više puta hrvatska je reprezentacija igrala u Bordeauxu nego u Splitu – dobacio je jedan sa strane, koji je slušao naš razgovor s gospođom koja živi u Bordeauxu.

Nije od onih što žele bacati baklje, prekinuti utakmicu, ali i oni su bili tu, u centru Bordeauxa. Ostavljaju sitne tragove, kao kad se bacaju kamenčići kada ne želiš zaboraviti put kojim si došao. Na nekoliko stupova vidjeli smo slike s prekriženim likom Zdravka Mamića...

Komentara 19

ED
europski dinamo
08:26 22.06.2016.

Pobjedimo prvaka Europe ,a ovaj o naljepnicama sa prekrizenom glavom. Cestitke Mamicevoj reprezentaciji na velikoj pobjedi.

UM
umicevicdenis
09:49 22.06.2016.

A sad Milanoviću i Jovanoviću zapjevajte: Kad se sjetim suza krene Zamirišu uspomene Svake stope rodnog kraja I narodnih običaja Prepoznah ljepotu tvoju Što probudi ljubav moju Kad sam s tobom srce moje Kuca jače, veliko je Refren Oj Zagoro,o, lijepa li si Slavonijo, zlatna ti si Herceg-Bosno, srce ponosno Dalmacijo, more moje jedna dusa a nas dvoje pozdrav Liko, Velebita diko lijepa li si Kad Neretva moru krene Ti se tada sjeti mene Mojoj pjesmi budi tema Za sve one kojih nema Ajde, Istro i Zagorje Podignimo sve tri boje Zagrlimo se pred svima Neka vide da nas ima

DU
Deleted user
08:49 22.06.2016.

Podrška Mamicu u odabiru trenera hrvatske repreznatcije idućih 20 godina a orjuna i novinari kmečite idućih 20 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije