Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHELSEA - BARCELONA

Tko može zaboraviti 2009. i propuste norveškog suca Øvrebøa

Barcelona - Getafe
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
20.02.2018.
u 19:04

– Priznajem, napravio sam nekoliko pogrešaka. Ne, ne mogu biti ponosan na svoje suđenje u toj utakmici – kasnije je priznao Øvrebø.

Navijači Chelseaja nakon devet godina ponovo su dočekali Barcelonu na Stamford Bridgeu u Ligi prvaka. Te 2009. godine ove dvije momčadi igrale su uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka, a večeras (20.45 sati) će igrati prvu utakmicu osmine finala.

Navijači Chelseaja jako se dobro sjećaju utakmice iz 2009. godine. Posebno su dobro upamtili norveškog suca Toma Henninga Øvrebøa.

Barcelona - Getafe
1/8

U prvoj utakmici bilo je 0:0, a u uzvratu je Chelsea poveo pogotkom Essiena u 9. minuti. Do kraja utakmice norveški sudac nije dosudio nijedan od četiri stopostotna jedanaesterca, a navijači Chelseaja nabrojili su još dodatna tri jedanaesterca.

– Priznajem, napravio sam nekoliko pogrešaka. Ne, ne mogu biti ponosan na svoje suđenje u toj utakmici – kasnije je priznao Øvrebø.

Njegovo priznanje teško da je utješilo navijače i igrače Chelseaja koji su ispali nakon pogotka Inieste u sudačkoj nadoknadi. S 1:1 Barcelona je otišla u finale u Rim i poslije osvojila Ligu prvaka. Norveški sudac, psiholog po struci, danima je dobivao pisma u kojima su mu prijetili smrću...

Devet godina kasnije nijedan igrač Chelseaja iz te čuvene utakmice više nije u klubu, dok su u Barceloni ostala četvorica – Iniesta, Messi, Busquets i Pique. U drugoj utakmici večeri Bayern dočekuje Bešiktaš. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije