Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLA ODLUKA

Legenda UFC-a ide u naglu mirovinu? 'Umirovi se nakon naše borbe'

Khabib
Foto: AJM/Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
1/2
21.02.2019.
u 00:15

Na najave mogućeg umirovljena Georgesa St-Pierrea, brzo je reagirao Khabib Nurmagomedov, borac za kojeg je poznato kako se GSP želi okušati protiv njega

Georges St-Pierre pozvao je medije na konferenciju za novinare, koju je zakazao za četvrtak. Pouzdani izvori govore kako bi jedan od najvećih boraca svih vremena na njoj trebao objaviti svoje umirovljenje.

Bivši UFC-ov prvak velter i srednje kategorije podosta je iznenadio takvom najavom, budući da su pouzdane informacije govorile kako je u pregovorima za borbu protiv Khabiba Nurmagomedova. No, ti isti izvori sada govore kako je došlo do preokreta, piše Fightsite

Naime, pregovori su prema svemu sudeći propali, a GSP je više puta najavio kako je Nurmagomedov trenutno jedini borac koji mu se čini kao protivnik s kojim ima smisla raditi borbu. Za sve ostale borbe naveo je kako su to borbe u kojima nema gotovo ništa za dobiti, uključujući čak i borbu protiv Tyrona Woodleya za velter titulu.

Ovo naravno još uvijek nije potvrđeno, no sve vodi k tome da će tako biti. Ako to učini, sumnjamo da će mu itko išta zamjeriti, iako bi bilo lijepo jednog od najvećih boraca svih vremena vidjeti još koji put u kavezu.

GSP-u je 37 godina, a u profesionalnoj karijeri je upisao 26 pobjeda i dva poraza. Tek prvih pet borbi nije odradio u UFC-u, a oba poraza koji je doživio je kasnije osvetio. U pitanju su Matt Hughes, kojeg je GSP kasnije pobjeđivao dva puta te Matt Serra. Velter titulu držao je dva puta, a kad ju je osvojio drugi puta, devet ju je puta za redom obranio. 2013. godine otišao je u privremenu mirovinu te je ostavio pojas, da bi se vratio 2017. godine. No, ispada kako se na kraju vratio samo za borbu protiv Michaela Bispinga, u kojoj je osvojio pojas srednje kategorije, u tom trenutku postavši tek četvrti prvak dvije različite divizije. Pojas je nakon te borbe odmah napustio.

Na najave mogućeg umirovljena Georgesa St-Pierrea, brzo je reagirao Khabib Nurmagomedov, borac za kojeg je poznato kako se GSP želi okušati protiv njega. On svog kolegu pokušava odgovoriti od umirovljenja izjavom kako je spreman boriti se protiv njega.

“Idemo to odraditi u studenom. Nakon te borbe se možeš umiroviti. Odrastao sam gledajući tvoje borbe i nemam ništa osim ogromnog respekta prema tebi. Vjerujem da sam ti to pokazao kad si bio u Moskvi. Bila bi mi velika čast dijeliti Octagon s jednim od najvećih boraca svih vremena. Možemo se boriti do 70 kilograma ili možemo dodati dva kilograma jer se nikad nisi borio u lakoj. Tvoj je izbor, 70 ili 72, Montreal, New York, Moskva ili Abu Dhabi. Prijatelju, pošalji mi lokaciju prijatelju”, napisao je Khabib ispod fotografija sebe i kanadske legende, dodaje Fightsite

>> Pogledajte gostovanje Filipa Hrgovića na Večernji TV-u

 

 

Komentara 3

DH
dalibor.hren
12:49 23.02.2019.

Frka!?

AR
Argos
03:29 21.02.2019.

Vgufh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije