Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP u Budimpešti

Kuterovac: Što se spremnosti tiče, bolji smo nego za OI

09.04.2014., Zagreb - 2. finalna utakmica LEN Euro kupa 2014., HAVK Mladost - Spartak Volgograd. Luka Loncar. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
14.07.2014.
u 08:45

Nakon prva tri susreta morali bismo osigurati prolazak skupine, kaže Lončar

Hrvatski su vaterpolisti već u Budimpešti, odradili su i prvi trening. Sa Srbima su uvježbavali igrača više i manje. U onoj su klasičnoj situaciji uoči velikih natjecanja – ovaj put uoči EP–a u Budimpešti koji počinje u ponedjeljak – kad jedva čekaju da utakmice počnu.

Bomba je u glavi

– U pripremnim smo utakmicama dobro izgledali, a sad ćemo vidjeti kako će biti na Europskom prvenstvu. Idemo utakmicu po utakmicu, ali već nakon tri susreta – s Njemačkom, Španjolskom i Francuskom, morali bismo osigurati prolazak skupine i četvrtfinale – ističe jedan od dvojice sidraša Luka Lončar i dodaje:

– Srbi su u pripremnim utakmicama bili najbolji, oni još uvijek jako dobro rade s mlađim selekcijama. Tu su i Mađari kao domaćini, pa mi... Bit će puno neizvjesnih utakmica.

Što se tjelesne pripremljenosti tiče, ne bi trebalo biti problema, kondicijski trener Pero Kuterovac ističe:

– Posljednja testiranja koja smo radili u Rijeci pokazala su da su naši vaterpolisti, što se tiče snage i specifične izdržljivosti, u nekim detaljima čak i bolji nego što su bili 2012. uoči osvajanja olimpijskog zlata u Londonu. Uspjeli smo "pokrpati" neke igrače koji su bili ozlijeđeni, a u tome je lavovski posao odradio naš fizioterapeut Damir Luketić. Bušlje je došao na pripreme s ozljedom tetive bicepsa, Sukno je imao problema s laktom, Buljubašić trpio posljedice prošlogodišnje operacije ramena. Dakle, fizički smo apsolutno spremni, ali kod naših igrača uvijek postoji bomba, to je psiha, glava. I zbog toga mi možemo biti prvaci Europe, a možemo biti i sedmi. Vidjeli ste Brazil protiv Njemačke, to možda nije bio realan omjer snaga, ali Brazilci su upali u crnu rupu, u četiri minute primili su tri gola i sve je ubrzo bilo gotovo.

Dosad zlato i dva srebra

Hrvatski su vaterpolisti na dosadašnjim europskim prvenstvima, na kojima su nastupili samostalno (10), osvojili tri medalje: srebrnu u Firenci 1999. i u Kranju 2003. te zlatnu u Zagrebu 2010. godine. Imaju još četiri četvrta mjesta (Beč 1995., Sevilla 1997., Budimpešta 2001. i Malaga 2008.), jedno peto mjesto (Sheffield 1993.), jedno sedmo (Beograd 2006.) i jedno deveto (Eindhoven 2012.).

Raspored: Hrvatska - Njemačka (pon, 11.30), Hrvatska - Španjolska (uto, 19), Hrvatska - Francuska (čet, 13), Hrvatska - Srbija (sub, 16), Hrvatska - Mađarska (pon, 20.30).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije