Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE MOGUĆNOSTI OTVORENE

Kraj velike karijere? Wilder: 'Ako se ne vratim, bilo je zadovoljstvo. Ne znam imam li više taj žar'

Deontay Wilder v Joseph Parker
Foto: Ahmed Yosri/REUTERS
1/13
24.12.2023.
u 09:26

"Došao sam ovdje odraditi posao i okrećem se prema sljedećim izazovima. Radujem se odlasku kući kako bih vidio svoju djecu", rekao je poprilično misteriozni Deontay Wilder nakon neočekivanoga poraza na spektaklu u Rijadu

Američki borac i boksačka megazvijezda, Deontay 'Bronze Bomber' Wilder, pretrpio je šokantan poraz od Novozelanđanina Josepha Parkera. U predzadnjoj borbi spektakularne večeri u Rijadu, Wilder je bio veliki favorit. Ipak, djelovao je poprilično pasivno, a njegov je protivnik dominantno izborio slavlje jednoglasnom sudačkom odlukom.

‘‘Imao sam osjećaj da sam zaslužio pobjedu, ali moj tajming nije bio dobar u ovom meču. Poštovanje za Josepha, odradio je odličan posao i izbjegao je moje najjače udarce. Neću tražiti izlike, bio je to dobar meč‘‘, kazao je Amerikanac.

Ovako loš nastup potaknuo je lavinu komentara. Mnogi obožavatelji boksa smatraju da je razlog ovako lošem nastupu bila više od godinu dana duga stanka nakon okršaja s Robertom Heleniusom. Taj meč održan je u listopadu prošle godine, a u svome prepoznatljivom stilu, Wilder ga je završio u prvoj rundi.

‘‘Moguće da je inaktivnost odigrala ulogu, ali ne želim da to bude isprika. Došao sam ovdje odraditi posao i okrećem se prema sljedećim izazovima. Radujem se odlasku kući kako bih vidio svoju djecu", rekao je Wilder. Posvetio je nekoliko riječi strategiji s kojom je ušao u subotnji meč: ‘‘Htio sam ostati što mirniji, bacati prednji direkt i namještati desnicu. Tajming nije bio na mjestu, a on je odradio dobar posao s izbjegavanjem mojih udaraca.‘‘

VEZANI ČLANCI:

Velika vijest bila je i potencijalni meč Wildera i Anthonyja Joshue koji je u subotu slavio u glavnom borbi večeri protiv Otta Wallina. Obzirom da su obojica bili favoriti, pretpostavljalo se da će se borba njih dvojice održati u trećini iduće godine. Ipak, ovakvim ishodom krajolik teške kategorije nešto je drugačiji. Britančev promotor, Eddie Hearn već je najavio da će Joshua napasti pojas, što bi značilo borbu ili protiv pobjednika meča između Tysona Furyja i Oleksandera Usika za ujedinjenje svih titula, ili hrvatskog izvanrednog prvaka po IBF-u, Filipa Hrgovića.

‘‘Možda mi je sve to s Joshuom stvaralo malu distrakciju. Puno se pričalo o raznim stvarima, ali ne želim tražiti izlike. Uživao sam biti ovdje i hvala vam što ste me došli podržati. Sigurno ću se vratiti", rekao je Američki boksač, a zatim neočekivano govorio o svojim planovima za budućnost:

VEZANI ČLANCI:

‘‘Vidjet ćemo što će se dogoditi. Odradio sam odličan posao kad je u pitanju baratanje novcem. Ja sam sretan borac. Ja sam ratnik i uskoro ću se vratiti. Ukoliko se ne vratim, bilo je zadovoljstvo. Ne znam imam li i dalje isti žar, puno toga me smirilo, pronašao sam mir u svom životu. Cijeli tjedan imam osmijeh na licu, a imat ću ga i dalje. Ništa me neće spriječiti u tome. O tome se zapravo radi, da budete ratnici i dajete sve od sebe. Ako se stvari ne odviju kako ste htjeli, ustanete i nastavljate pokušavati. To vam je smisao života, ne smijete odustati i morate nastaviti dalje. Svi mi u sebi imamo nešto za biti veliki, ali veličina je određena našim služenjem. Ja ću nastaviti sa svojim služenjem.‘‘

VIDEO Alistair Overeem posjetio dubrovačke borkinje i borce i odradio zajednički trening

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije