Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Rukomet

Kljaić: Polufinale nam ne može pobjeći

12. siječnja 2009. u 13:48 3 prikaza

Uvjeren sam da ćemo ući u polufinale Svjetskog prvenstva! Dobro, trebamo i malo sreće kako ne bismo imali problema s ozljedama. Pogotovo da ne ostanemo bez Igora Vorija koji nam je nezamjenjiv. U tom bi nam slučaju šanse drastično pale. Ali ako nam svi igrači budu zdravi, medalja je sigurna. I nije bitno kojeg će biti sjaja, jer svaka je medalja vrijedna, pogotovo u ovakvoj situaciji kad je konkurencija jaka i kad imaš problema sa sastavom. No, treba naglasiti da ni drugi nisu kompletni, nitko nije bez problema, ali ne treba biti megaloman, stavljati si teret oko vrata i obećavati zlatnu medalju.

Nakon devet godina opet smo domaćini velikog natjecanja. Prije devet godina na Europskom prvenstvu nismo uspjeli, ali uvjeren sam da se to ovaj put neće dogoditi. Doduše, treba vidjeti i kako će naši igrači reagirati na pritisak zbog pobjeda koje se od njih očekuju na domaćem terenu. Nekome je to dodatna motivacija, a netko puca pod pritiskom. Sve ovisi o prvoj utakmici s Južnom Korejom. Jer, dosad su sve utakmice bile prijateljske i teško je na osnovi njih procjenjivati. Znate kako se kaže, jedno je igrati poker za šibice, a nešto sasvim drugo za novac. Kad se igra za šibice, svi lakše igraju, pogotovo novi igrači. Prekaljeni igrači znaju kako je to, ali nekim mlađima domaći bi teren mogao biti uteg.

Dominiković će nedostajati, ali s obzirom na to da je tu Gojun i da je vraćen Špoljarić, vjerujem da neće biti problema u obrani. Više će nedostajati Drago Vuković jer je igrač koji može igrati na svim pozicijama u obrani, a vrlo je raznovrstan u napadu.

On možda i nije svjetska klasa, ali je idealan da zamijeni glavne igrače u velikim utakmicama, to prije jer već ima puno toga iza sebe i jer u sastavu imamo i dosta oporavljenika. Svaka čast Gojunu, ali on nema dovoljno iskustva iako nije loše staviti i jednog tako mladog igrača unutra. Mislim da je Vuković trebao biti unutra, ja bih ga u svakom slučaju vodio.

Što se tiče Balića, mislim da se ne trebamo zabrinjavati zato što nije igrao sto dana. Važno je samo da se na prvenstvu ponovno ne ozlijedi. Ako sve bude u redu, vjerujem da ćemo ga opet gledati u vrhunskom izdanju.

I za kraj malo o branitelju naslova, Nijemcima. Momčadi koja je prije dvije godine osvojila zlato nedostaju oba kružna napadača, nema ni organizatora igre Baura, ali zato je tu Kraus koji je čak i bolji po nekim elementima. U Norveškoj su im nedostajali Glandorf i Hens koji torpediraju i sa 11 metara, imaju odličnog Bittera na vratima... Imali su smjenu generacija nakon SP-a u Njemačkoj i stalno ponavljaju da su sada autsajderi. No, ja ih nikako ne bih otpisivao i ne bih se iznenadio da ih Heiner Brand opet dovede u borbu za medalje.

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih