Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzalud vam trud, Sinovčiću

Kladionice mogu staviti Zadar u ponudu kad hoće

Reno Sinovčić
Filip Brala/Pixsell
04.06.2010.
u 17:03

- Tužili smo kladionice, ali taj smo spor izgubili. A nismo uspjeli inicirati ni promjenu zakona - objasnio je Josip Brezni, bivši tajnik Udruge prvoligaša.

Maknite Zadar iz ponude ili ćemo prekidati svoje utakmice, zavapio je Reno Sinovčić, očito vrlo važan čovjek Zadrana, iako je na papiru samo vanjski suradnik. Time je najavio zahtjev NK Zadra kladionicama da se taj klub briše iz njihove ponude. No, nakon što smo se bolje upoznali s propisima, prije svega odredbama Zakona o igrama na sreću, sugeriramo Sinovčiću da zahtjev preimenuje u molbu. Možda će tako imati više uspjeha.

Prema zakonu, naime, kladionice, kad jednom dobiju koncesiju od države, imaju pravo organizirati klađenje gotovo na sve. Postoje neke iznimke (parlamentarni i drugi izbori), ali kad su u pitanju sportski susreti, ograničenja nema.

– Mi smo tamo negdje 2002. tužili kladionice temeljeći našu tužbu na zaštiti imena. Tražili smo ili da nas izbace iz ponuda ili da nam nešto plate, ali taj smo spor izgubili. A čak i da u tome uspijemo u Hrvatskoj, i dalje ostaju mogućnosti internetskog klađenja u stranim kladionicama. Nismo uspjeli inicirati ni promjenu zakona. Državi je jedino važno da joj kladionice plaćaju porez – objasnio je Josip Brezni, bivši tajnik Udruge prvoligaša.

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:06 04.06.2010.

Reno Sinovčić, koji je to muljatorčina.

TO
TomekZG
18:49 04.06.2010.

Baš se pravi javio... Ako ne smeta Barceloni ili Manchesteru, ne treba smetati ni nekakvom tamo Sinovčiću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije