Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO

Katastrofa Uniteda: Dobili 'petardu' Liverpoola, Pogba dobio crveni, Ronaldo bijesan

Premier League - Manchester United v Liverpool
PHIL NOBLE
24.10.2021.
u 18:51

Jedini čovjek koji je prije Salaha uspio zabiti hat-trick kao gost na Old Traffordu je Ronaldo Nazario u dresu Real Madrida prije 18 godina. Ne samo to, nego je Salah svojim 107. golom u Premier ligi prestigao Didiera Drogbu i postao je najefikasniji Afrikanac u povijesti Premiershipa.

Tko god je ovo gledao nije vjerovao svojim očima. Liverpool je na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda slavio s nevjerojatnih 5:0! Takvo što nikad nije viđeno u povijesti najvećeg engleskog derbija.

Ovo je također prvi put da je United primio četiri pogotka u prvom poluvremenu na Old Traffordu. Postoji tu još niz negativnih rekorda, a svaki upućuje na to da se strategu Uniteda Oleu Gunnaru Solskjaeru ozbiljno trese trenerski stolac.

Liverpool je poveo već u osmoj minuti pogotkom Nabyja Keite, na 2:0 je povisio Jota osam minuta kasnije na asistenciju Trenta Alexander-Arnolda i tu se već dalo natuknuti da United neće provesti lijepo poslijepodne. 

Redsi su poveli 2:0, a Mohamed Salah još nije ušao ni u drugu brzinu. Kad je Egipćanin krenuo igrati onako kako igra ove sezone, tek je onda uslijedila prava katastrofa za Manchester United. 

Liverpool's Mohamed Salah (left) scores their side's fifth goal of the game, completing his hat-trick, during the Premier League match at Old Trafford, Manchester. Picture date: Sunday October 24, 2021.
Foto: Martin Rickett

Salah je u 34. minuti primio dodavanje Keite s desne strane i s peterca zatresao mrežu i već je tu Manchester United bio na koljenima, a Salah je u petoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela još ljepše poentirao za 4:0. 

Već se tu dala naslutiti ogromna nervoza igrača Manchestera jer je Cristiano Ronaldo pri jednoj izgubljenoj lopti šutnuo Curtisa Jonesa koji je bio na podu i zaradio, prema mnogima, blagi žuti karton.

Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer on the touchline during the Premier League match at Old Trafford, Manchester. Picture date: Sunday October 24, 2021.
Foto: Martin Rickett

Ni drugo poluvrijeme nije počelo ništa bolje za United. Samo nakon pet minuta Salah je u kaznenom prostoru ostao sam te uputio još jedan precizan i neobranjiv udarac prema vratima Davida De Gee za 5:0 i hat-trick. Jedini čovjek koji je prije Salaha uspio zabiti hat-trick kao gost na Old Traffordu je Ronaldo Nazario u dresu Real Madrida prije 18 godina.

Ne samo to, nego je Salah svojim 107. golom u Premier ligi prestigao Didiera Drogbu i postao je najefikasniji Afrikanac u povijesti Premiershipa.

Sjećate se one spomenute ogromne nervoze igrača Uniteda. Ta je eskalirala u 61. minuti kad je Paul Pogba nemilosrdno s dvije noge uletio u Nabyja Keite. Prvo je Anthony Taylor pokazao žuti karton, ali je nakon VAR intervencije potpuno razumljivo pokazao crveni karton Pogbi, koji je na terenu do tog trenutka proveo samo 15 minuta.

Utakmica se do kraja smirila, Liverpool je samo pametno čuvao loptu.

Komentara 6

DU
Deleted user
20:12 24.10.2021.

Riječima The Smithsa - "Oh, Manchester, so much to answer for." :) Moj ManU, što se s tobom događa?

Avatar southman
southman
19:51 24.10.2021.

Lani su im protivnici eliminirali obranu a ove gogine su udarili po veznom redu. Ako na zimu ne dovedu barem jednog veznjaka ništa od troboja sa Cityem i Chelseom. A Salah je kao što je Klopp i rekao dokazao da je trenutno najbolji svjetski igrač.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije