Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Jurić:

Kakav je to šok bio! Teško je opisati osjećaj koji su dinamovci proživjeli

Dinamo
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
08.11.2019.
u 14:34

U srijedu sam vidio jedan jaki, veliki Dinamo. I nije to samo sad, to je već neko vrijeme. Dinamo se može nositi sa svima, nitko se ne može igrati s njim. Svaka čast ovoj momčadi i njihovu treneru. Velika je šteta što nismo uzeli tri boda, ali treba ići hrabro dalje – govori Jurić

Navijačima Dinama u srijedu kasno navečer emocije su bile prilično miješane. S jedne strane osjećali su ponos na svoje nogometne ljubimce koji su još jednom pokazali kako se mogu nositi s moćnim momčadima u Ligi prvaka, a s druge strane tugu zbog izgubljene pobjede u sudačkoj nadoknadi.

Kako bilo, emocije će se brzo slegnuti, a hrvatski prvak pred sobom ima još dva kola u kojima može nadoknaditi ovo što je ispustio.

Dinamo
1/22

– Ne znam što bih vam rekao, potpuno sam prazan, javio nam se dan nakon utakmice legendarni dinamovac Goran Jurić pa dodao:

Vjerujem u prolaz skupine

– To vam je nogomet, takve stvari se događaju. Nažalost, ovoga puta to se dogodilo Dinamu, ali zbog takvih stvari nogomet je uzbudljiv i zbog te nepredvidivosti navijači dolaze na tribine.

Koliko god svi bili žalosni zbog ispuštene pobjede, toliko moramo biti zadovoljni što jedna hrvatska momčad pokazuje među elitom. I dok smo do prije nekoliko sezona mogli samo sanjati da se možemo “pofajtati” s takvim velikanima, u ovom trenutku to je postala java.

– U srijedu sam vidio jedan jaki, veliki Dinamo. I nije to samo sad, to je već neko vrijeme. Dinamo se može nositi sa svima, nitko se ne može igrati s njim. Svaka čast ovoj momčadi i njihovu treneru. Velika je šteta što nismo uzeli tri boda, ali treba ići hrabro dalje – govori Jurić.

Nenad Bjelica nakon utakmice bio je vruć, teško se mirio s propuštenom prilikom.

– Modri imaju odličnog trenera. Sviđa mi se kako je posložio momčad, dokazao je da je veliki strateg. On ima sve konce u svojim rukama i vjerujem da će tako nastaviti.

>> Pogledajte što su igrači učini Olmu kada je doznao radosnu vijest

Upitali smo Jurića tko mu se iz Dinama najviše dopada.

– Ne bih izdvajao pojedince jer smatram da su svi, od prvog do zadnjeg igrača zaslužni za ovakve rezultate. To je jedna karakterna momčad koja se ne predaje, protiv koje nikome nije lako igrati.

Nakon četiri kola modri imaju pet bodova, što bi, vjerujemo, svi potpisali prije početka Lige prvaka.

– Dobro je da nakon ovakve utakmice imate još dva kola do kraja i sve u svojim rukama. Zbog čega Dinamo ne bi mogao pobijediti Atalantu u gostima? Ovi dečki dokazali su da mogu, vjerujem u njih. Mislim da oni mogu proći dalje.

Navijači modrih ipak su se jučer prisjećali nekih sličnih utakmica u kojima je Dinamo na sličan način doživljavao šokove. Primjerice, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Steaue 1993.

Hrvatski klub u gostima je slavio s 2:1 i u uzvrat ušao kao favorit. “Domaću” utakmicu morao je igrati u Ljubljani, a krenulo je sjajno jer je Vlaović već u sedmoj minuti zabio za vodstvo (nažalost, pri slavlju pogotka zadobio je potres mozga).

Sve do pred kraj prvog dijela činilo se da Dinamo ima sve konce u svojim rukama, ali Rumunji su u 40. minuti izjednačili, da bi u nastavku s dva gola okrenuli vodu na svoj mlin.

Modrima ni Adžićev gol u 71. minuti nije pomogao, ispali su jer su “kod kuće” primili više golova. Modri se sjećaju i šokantne utakmice u Marseilleu u Ligi prvaka 1999. godine. Mihael Mikić u 84. minuti zabio je za vodstvo, Dinamo je bio blizu velike pobjede, ali u 90. je Kaba Diawara zabio za 2:2.

Oni su profesionalci

U sjećanju je i utakmica 4. pretkola Lige prvaka koje se igralo 2013. godine protiv bečke Austrije, a Nenad Bjelica tada je bio na suprotnoj strani.

Bjeličina momčad u prvom je susretu slavila s 2:0 na Maksimiru, a zanimljivo je da je prvi pogodak zabio Marin Leovac. Kruno Jurčić tada je smijenjen, a Zoran Mamić hrabro se postavio u uzvratu. Imao je Dinamo vodstvo 3:1, rezultat koji ih je vodio u Ligu prvaka, ali šok je uslijedio u 82. minuti. Na kraju je pobjeda 3:2 bila Pirova...

Ipak svi se najviše sjećaju drame iz 1997. protiv moćnog Newcastlea koji je u 120. minuti izbacio modre. Tada je igrao i Goran Jurić.

– Teško je opisati kakav je to osjećaj, nemam riječ ni za to, kao ni za ovu utakmicu sa Šahtarom. Igrači su profesionalci, imaju karakter i vjerujem da će se brzo oporaviti – zaključio je Jurić.

>> Pogledajte što su igrači Dinama rekli nakon remija sa Šahtarom

>> Pogledajte i što je rekao Darijo Srna

Ključne riječi

Komentara 2

KE
kentie
17:15 08.11.2019.

Dinamo je realno dobio utakmicu sa 3 : 2...a sudac je izmislio penal jer mu je tako "rekao" Rinat Ahmetov, po onoj partizanskoj: Prozor mora noćas past'...i bi tako...svi veleumnici i mudroslovci i papilovci lamentiraju po medijima o greškama dinamovih igrača, kao da protivnik nije postojao na terenu???!!!!!....Ali društvo nogometno i svepametno, recite otkada se koškanje dva igrača u 16-cu bez lopte okarakterizira kao penal, otkada...veleumni Strahonja, hladnokrvno veli da je to po pravilima..točka, amen...al ne lezi vraže, pogledajte kako je prošao Ajax proti Chelsea; u gostima vodi 4:1, sudac mu redom isključi 2 igrača (btw. isključeni igrač=gol u mreži svojoj), k tome dosudi penal, da spasi guzicu Chelsea...i onda što se mi čudimo kako je Brych lopovski udesio Dinamo...zar je oprani novac počeo vladati i vlada Ligom prvaka i Ligom UEFA????.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije